Home Belgisch JAKHALS Kortrijk, De Kreun (24/03/2018)

JAKHALS Kortrijk, De Kreun (24/03/2018)

by Luminous Dash

Jakhals viert feest in De Kreun en vond er niet beter op dan drie bands uit te nodigen die een nieuwe release op zak hebben (toeval of niet, maar meteen ook één van de beste plaatjes die je dit jaar kan horen) en een vierde band waar een mens wel eens voor uit zijn kot wil komen.

Rumours

Vier acts op het programma, dus begon alles vrij vroeg. Om klokslag acht weerklonken de eerste geluiden van Megamix. Voor wie wat afweet van de betere muziek van dit moment: de sound van Rumours dus. De Kreun is wel niet de Sint-Jacobskerk (de plek waar ze op fenomenale wijze hun debuut voorstelden), maar net zoals in Gent werd ook in Kortrijk de shamanhop van Hannah, Stefanie Mannaerts, Jonas en Pieter-Jan feilloos gespeeld. Beats die je lijf doen daveren, songs waarvan je al eens de krop in de keel krijgt, een stem waar je net geen tranen van in de ogen krijgt. Een band die elkaar begrijpt en zeer goed weet hoe ze op elkaar moeten inspelen. Rumours leek wederom op pure perfectie, en zeggen dat dit nog maar het begin is. Dansbaar, maar ook zeer donker, en bij momenten zelfs eerder gothichop dan shamanhop, maar lichtjes geniaal.

Raveyards, bijna synoniem voor Jakhalsers. Het leuke aan Raveyards is dat je nooit weet waar je je aan moet verwachten. Iedere keer iets anders, maar iedere keer een ervaring voor het oor rijker. Luistermuziek waarin je alles hoort, van gestoorde post-metal tot iets waar bijvoorbeeld ook Mike Patton toe in staat is. Raveyards brengt zeer gelaagde muziek waarin veel te ontdekken valt. Kunst met passie ook al kun je dat niet altijd met woorden omschrijven, daarom is het ook passie, en een band waar je steeds voor uit je zetel komt.

Come and dance with the boy band. Zo aangekondigd door Sigfried Burroughs en dat was nog geen beetje gelogen ook. In april verschijnt Doopgrond, de nieuwe van Onmens. Zowel op plaat als live hebben Sigfried en Kasper zichzelf overtroffen, en getoond in Kortrijk. We hebben Onmens al veel gezien, maar in De Kreun waren de beats en de gitaren van Kasper vetter dan we ze ooit hebben gehoord. Voor wie nog niet weet hoe de onmensbare geluiden van dit Gentse duo klinken : gabberbeats die vermengd worden met noise en onweerstaanbare refreinen. Muziek die u wakker schudt en tunes waarmee je zou moeten opstaan, want dit is het equivalent van rauwe energie. Net zoals Rumours en Raveyards zagen ook deze twee dat het goed was. Let the beats rule the body…

Over beats gesproken. B., een man achter machines met synthetische geluiden die je zowel naar de 90’s als de 80’s terug floepen. Bert Libeert, inderdaad ook drummer bij Goose, maar solo door het leven als B., distileert alles uit de dansmuziek wat je maar verzinnen kan, en dat gaat van pure rave tot donkere industrial. Bert had er zin in, het publiek ook en een perfecte afsluiter voor één van de mooiste feestjes van het jaar. En als je het thuis eens wil overdoen: Black Atlas is nu uit via Consouling.

Jakhals in De Kreun : vier keer recht in de roos.

Optredens Rumours

13 april Commarocks
21 april Luminous Fest V Aalst, Cosa Nostra

Optredens Onmens

31 maart Luik, La Zone
12 april Aalst, Cosa Nostra20 april Gent, Kolonie met Uniform
28 april Antwerpen, De Studio 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More