Home Belgisch JACLE BOW St-Idesbald, Museumsessies (18/05/2019).

JACLE BOW St-Idesbald, Museumsessies (18/05/2019).

by Yves Van der Straete

In het rariteitenkabinet aka ambachtenmuseum Krekelhof in St-Idesbald, Koksijde huist een mixed arts collectief. Curators zijn Vincent en Nina, een sympathiek koppel tatoeëerders met wereldfaam (The Fisher King ) die ongeveer iedere maand een platform bieden aan kunstenaars allerhande. De ene keer stand-up comedy, de andere keer opera, broadway, pop of rock. In het verleden kregen we hier bijvoorbeeld al de klein grote William Bouva en de grote kleine Garland Jeffreys voor de neus. Lokale grootheden en internationale wereldsterren dus.

(c) : Yves Van Der Straete

Jacle Bow komt uit Brussel en brengt ons vanavond lichte britpop. De klassieke opstelling met twee gitaren, een bassiste en een drummer. Eigen nummers en een paar covers. We kregen onder andere Don’t Let Me Down van de Beatles en een Harry Nilsson song. Licht verteerbaar dat wel. Hun eigen werk mist nog een beetje diepgang maar bepaalde songs staan er. Alone is zo’n topnummer.

Deze band is nog heel jong en je voelt dat er nog aan moet gesleuteld worden maar toch overtuigen ze met mooi, zacht samenspel. De setting bij deze museumsessies is hiervoor ook ideaal. Dit is een soort salonconcert of huiskamerperformance voor maximum veertig personen waar je letterlijk op de artiesten hun vingers zit te kijken.  Heel ingetogen zie je de vingers over de snaren gaan en voel je de drum die op een meter van je staat. Jacle Bows zanger heeft een aangename stem, de gitarist een heel mooi spel, de bassiste had geen enkel probleem met bepaalde nummers die ze blijkbaar voor het eerst speelde en de drummer bracht een tof ritme. Geluidsman was de derde huistatoueerder Jean Corneille die alles feilloos afmixte.

Afgesloten werd er met Take A Walk On The Wild Side van Lou Reed. Wild werden we er niet van, maar het was een aangenaam concert.

De museumsessies van 2019

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More