Home Belgisch INWOLVES – Gent, Charlatan (09/12/2016)

INWOLVES – Gent, Charlatan (09/12/2016)

by Luminous Dash

Inwolves (waarin ex-Zita Swoon drumster Karen Willems samen met toetsenist Jürgen De Blonde en Ward Dupan muziek maakt die uit de kosmische regionen komt) trad afgelopen vrijdag in de Charlatan op voor hun laatste show van hun album Involves. De band bestaat duidelijk uit muzikanten wiens inschrijvingsgeld voor het conservatorium goed gespendeerd was. De drie creëren een sound die thuishoort in een kerk gewijd aan de verering van obscure geluiden en goed gerijpte whisky. O wacht, volgens mij heet dit heiligdom gewoon Consouling Sounds. Helaas niet inbegrepen in het curriculum van hun studies: een innemende interactie met het publiek. Of wie weet stond dat wel degelijk op het programma, maar had het Charlatanse volk er gewoon geen zin in en besloot daarom om een afstand van het podium te bewaren die in de buurt komt van het aantal meters die een contactverbod je oplegt. Het was dan ook DJ Davidov die daarna de keet zou overnemen en daar moet je natuurlijk je energie wel voor bewaren, want die kerel draait bijna nooit in Gent (said no one ever).

Maar laten we het opnieuw even over de Meetsjeslandse Karen Willems hebben. Dat kind drumt toch ook wel als geen ander, hé zeg. Het ene moment kietelt ze lieftallig haar cimbalen en het andere moment geeft ze er een patat op zoals alleen Frieda Kroket dat kan. Tijdens de laatste song haalt ze er zelfs nog een ketting bij om haar gedrum een extra touch of slavery chique te geven.

“Fysiek drummen” noemt ze dat zelf in Just for the Record op Canvas. Samen met de twee toetsenisten brengt ze met Inwolves geluiden die zowel naar progrock, post-rock, jazz en triphop neigen, maar eigenlijk vooral onder geen enkele noemer te vatten zijn.
Het trio brengt je in een trance die alleen de te vroeg geborenen onder jullie herkennen toen de baarmoeder hen vertelde dat het tijd was om te gaan terwijl je je nog angstvallig vastgreep aan de wanden van jouw tempel. Beetje jammer dat Inwolves er niet in slaagde om heel hun set door de aandacht van het publiek te grijpen, wat we natuurlijk kunnen wijten aan het premature geheugen van voormalig genoemde baby of het feit dat niet al hun tracks de nodige zsa zsa zsu bevatten om de focus van je pint tot het podium te verleggen.
Hoe dan ook, santé. En deze recensent ging om een pint.

Lindsi Dendauw

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More