Home Live ILA Gent, Kinky Star (22/09/2019).

ILA Gent, Kinky Star (22/09/2019).

by Wouter De Sutter

Leuke zondagavond in Kinky Star met een optreden van de band ILA op het programma. Thuisblijvers die couch potato wise hun avond doorbrachten, kunnen zich alvast uitgebreid op het hoofd slaan want zij misten niets minder dan een straf concert.

ILA, afkorting/alter ego van de Limburgse Ilayda Cicek, merkten we een tweetal jaar geleden voor het eerst op. Schuchtere verschijning op het podium, voorzien van een akoestische gitaar en enkele behoorlijke songs in de rugzak. Net niet bezwijkend onder de plankenkoorts. Enkele jaren later is er van die schuchterheid maar weinig meer te merken en zijn de songs tot volle wasdom gekomen.

In Kinky Star was het drie kwartier genieten van het unieke, snijdende stemgeluid begeleid door een sobere maar uiterst doeltreffende band. Rauw, emotioneel, to the bone. Dramatiek wars van pathetiek. Het trio deed soms denken aan Throwing Muses in hun beste dagen.

Moeilijk om hoogtepunten aan te stippen wegens sterk over de gehele lijn. Fans van uitschuivers of twijfelgevallen bleven op hun honger zitten. Zonder twijfel één van de betere Kinky Star – concerten van dit jaar. Zo niet het beste. Beresterk.

Op 18 oktober komt de release van Montage er aan, een nieuwe ep, uitgegeven door Noisome Recordings. Waarvoor hulde. Releaseshow de volgende dag in de Hasseltse Muziekodroom. Opnieuw in Gent op de planken: 5 november in Barbroos.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More