Home Live IDA NIELSEN & BAND Antwerpen, Zappa (19/03/2018)

IDA NIELSEN & BAND Antwerpen, Zappa (19/03/2018)

by Bart Verlent

Terwijl in Amsterdam de overzichtstentoonstelling My Name Is Prince bezig is zijn de ex- muzikanten van Prince de wereld aan het rond toeren met zijn muziek. Wendy & Lisa hebben The Revolution terug opgestart voor hun ode aan zijne paarsigheid, The New Power Generation zijn vorig jaar nog in ons land geweest en bassiste Nik West komt op 14 oktober in de Antwerpse Stadsschouwburg nog een tribute brengen.

Bassiste Ida Nielsen werd ontdekt door Prince in 2010 en mocht aansluiten bij The NPG en later bij 3rdeyegirl. In het verleden zat ze in de begeleidingsband van Zap Mama en bracht ze ook haar eigen geschreven nummers uit, die ook doordrenkt waren met echte funk.

Gisteren stond deze funky dame in de Antwerpse Zappa. Met een fantastische strakke begeleidingsband met onder meer drummer Pat Dorcean (in het verleden bij Soulsister, Zap Mama, Sam Vloeimans en Khadja Nin),de Deense supergitarist Mika Vandborg en landgenoot-rapper Kuku Agami.

Wie dacht een Prince-tribute te krijgen was er aan voor de moeite, want Ida speelde alleen maar eigen nummers die meer dan de moeite waren. Geen flauwe Aldi-funk, maar enorme strakke funky songs waar de geest van Prince, Sly Stone, James Brown en andere legendes uit het genre in terug te vinden waren. De nummers raasden door de zaal als een sneltrein. Af en toe werden de nummers gekoppeld aan elkaar door stukjes Prince (Alphabet Street, Sexy Motherfucker en Musicology), Brand New Heavies (You are The Universe) en Beyoncé (One Thing).

De Deense bassiste kan zich zeker meten aan meester bassisten als Marcus Miller en Larry Graham, maar daarbij kan ze daarbij nog rappen en meer dan verdienstelijk zingen en entertainen. Ze heeft natuurlijk een goede leermeester gehad. De band klonk even strak en funky als Tower Of Power ook al deed deze band het maar met vier. Ida Nielsen en haar band hebben gisteren zeker en vast iedereen overtuigd in de Zappa met hun stomende, dapende p-funk! En in deze temperaturen kon iedereen dat best gebruiken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More