Home Live BANG X LFDY Brussel, VK (18/03/2018)

BANG X LFDY Brussel, VK (18/03/2018)

by Didier Becu

BANG nodigt het label Live Fast Die Young uit: en Gents platenlabel en concertorganisatie die bij jullie hoogstwaarschijnlijk als tinnitus in de oren klinkt. Laat ons zeggen dat wij fan zijn van elke band die zij in hun pakket hebben. Wat als ze nu eens een optreden fixen met die bands? En voilà: op 18 maart was het van dat. Een grote zaal met een mindere opkomst, maar laat ons zeggen dat dit toch een mooie avond was!

Sunflower: Als eerste band om 16 uur (ja, dat is vroeg), een band uit Brugge, die zich graag laat omringen door dreampop- en new wave-invloeden. Jonge gasten die zich volledig laten gaan in hun genre. Ondanks de trieste opkomst in de zaal, was er toch genoeg motivatie om enkele personen aan het dansen te zetten op hun laatste nummer Heroin, die een eindje geleden nog als videoclip werd gereleased.

Whorses: Kortrijkse vleeseters, paard dat door de muur loopt. Eén van de betere Kortrijkse bands tot nu toe, niet enkel vanwege hun live performance, maar qua muzikaliteit mogen ze er ook zeker zijn. Whorses staat strakker dan anders in hun schoenen en geeft niet op. Zij laten hun muziek horen van Kortrijk tot in Brussel, maar volgens ons was Brussel nog niet klaar voor hun bikkelharde noise. Weinig volk en weinig enthousiasme, best dat zanger Harry Descamps zijn dochter haar moves liet zien!

DWILD: Het soloproject van Pieter De Wilde van Raketkanon. Hoe moet je zo’n muziek beschrijven? Laten we het geen muziek noemen, maar passie. Pure passie, die hij op de mensen spuwt. Bescheiden, alleen op het podium, met zijn laptop en een mini-keyboard. Dit is muziek hoe Pieter het voor hem ziet, en dat is diep.

Rumours: Na hun schitterende performance eerder deze week in de Sint-Jacobskerk waar zij hun album Megamix voorstelden speelden zij ook op deze mooie zondagavond deze plaat. Iets minder spectaculair dan in de kerk, maar toch nog altijd perfect gespeeld. Hier kunnen wij eenmaal niet veel meer over kwijt. Rumours is goed op weg en zal het maken. Het totaalplaatje klopt bij Rumours. Dat is onze mening en volgens ons ook jullie mening. Kom ze zien op ons Luminous Dash-Festival V, samen met Skiska Skooper op 21 april in de Cosa Nostra te Aalst.

Onmens: Fuck. Niet veel mensen kunnen wat Onmens kan. Elektronische muziek op z’n meest intens en graag zo donker mogelijk. Dat is eigenlijk kort samengevat. Laten we hierover eerlijk zijn: zij horen niet thuis op zo’n groot podium. Zij horen thuis in een klein, vies, vuil café, waar het publiek elkaars zweet aanraakt (Gentse Feesten, Afsnis, 2017). Naast de té grote ruimte, was iedereen helemaal kapot van dit duo. Wat een feestje voor je oren…

B.: Niet veel die wisten dat hij nog speelde aangezien er maar 6 personen aan het ‘raven’ waren. Soloproject van Bert Libeert (GOOSE). Leuke muziek, weinig volk…

Wat hebben wij in België toch een mooie verscheidenheid aan muziek. Nu nog enkel iedereen warm maken om die commerciële ‘shit’ los te laten en het ondergrondse te ontdekken.

Artwork : Kim Pi Lee

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More