Home Belgisch HIGH HI + THE WHEREABOUTS OF J.ALBERT + LARSSEN Sint-Niklaas, De Nest (10/11/2018).

HIGH HI + THE WHEREABOUTS OF J.ALBERT + LARSSEN Sint-Niklaas, De Nest (10/11/2018).

by Erik DHEER

JH Den Eglantier is ook dit jaar the place to be voor zij die via de Nestconcerten een verscheidenheid van Belgische bands aan het werk willen zien. Dat was met Larssen, The Whereabouts of J.Albert en High Hi ook deze avond het geval.

Het Gentse Larssen was met zijn donkere electronica een beetje het buitenbeentje van de avond maar ontgoochelde allerminst. Opener Queen Space klonk dreigend en duister. Iets opgewekter ging er het aan toe met It’s Like en Lies, al blijft er toch een groezelig, duister kantje hangen aan de muziek van Larssen. Voeg hier dan nog het stembereik van zanger Sasja Maekelberg aan toe en het geheel is compleet. Larssen, een band met toekomst.

Met een paar Sint- Niklazenaren in de groep speelden The Whereabouts Of J.Albert een halve thuismatch.Frontman Joeri Dobbeleir is niet aan zijn proefstuk toe ( o.a. Monster Youth, Comrad Conrad ) en dat is er aan te horen. De groep speelt zelfzeker en zet een mooie, afwisselende set neer. Dreigende drums in Quicksand, een streep Nick Cave in To Kick The Habbit terwijl  Hangman’s Rope uitblinkt door het gebruik van de lapsteel. Los van voorgaande vergelijking blijkt The Whereabouts Of J.Albert gewoon een steengoede groep te zijn.Afsluiten doet de groep met het nieuwe nummer We Don’t Have Forever wat ons al rijkhalzend doet uitkijken naar de nieuwe lp die er in het voorjaar van 2019 aankomt.

Moeten we afsluiter High Hi nog voorstellen? Finalist van de Humo’s Rock Rally 2014, een ijzersterke debuutlp Hindrance en bovenal live optredens waar het speelplezier van afdruipt. En jawel hoor, dat was nu ook weer het geval. De groep heeft met Anne-Sophie Ooghe een frontvrouw met vocals om U tegen te zeggen. Vul dit verder aan met rollende drums en stuiterende baslijnen en we zijn goed voor een uurtje muziekplezier. Baseball Fight blijft live een topper, Madison klinkt ruw en met Islandshoren we nog maar eens over welke stem Anne Sophie beschikt. Afsluiten doet het drietal als gewoonte met break/brake waarbij alle remmen losgaan. High Hi, een waardige afsluiter voor alweer een topavond in de reeks van Nestconcerten. Zorg dat U er de volgende keer bij bent.

https://www.facebook.com/denestconcerts/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More