Home Live G A U S S Gent, Charlatan (08/02/2018)

G A U S S Gent, Charlatan (08/02/2018)

by Didier Becu

Existentialistische pop. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Je moet het ook niet gaan opzoeken, want het bestaat alleen maar in de fantasie van G A U S S. Iemand kwam op het idee, en omdat buiten de lijntjes soms beter is dan erin, koos het duo voortaan om deze term te gebruiken.

Een naam waarover je struikelt en niet meteen snapt. Een groepsnaam waarbij er na iedere letter een spatie moet. Alles om te denken dat het om arty farty pretentie eerste klas gaat. Maar dat is nu net wat G A U S S net niet is!

8 februari werd een speciale dag voor Mati Le Dee en Emile Sertyn. Het was de dag waarop hun debuut Biometrical Love (uitgebracht op hun eigen Pikebole Records) verscheen, en tevens de dag om die plaat aan een publiek voor te stellen.

Afspraakplaats werd De Charlatan. Het duurde wel een tijdje, maar gelukkig zijn de pintjes in het Gentse muziekcafé steeds aan een soldenprijs verkrijgbaar, maar de zaal liep meer dan aardig vol.

Een teken, of zelfs nog beter een bevestiging, dat er een publiek bestaat voor de muziek van G A U S S. En dat is niet meer dan logisch (en verdiend), want in hun aanstekelijke elektropop ontdek je niet alleen onweerstaanbare melodieën, maar ook dat tikkeltje eigenzinnigheid waardoor het duo vermijdt om bij de grote hoop te worden gegooid.

Het was duidelijk wat wennen voor de twee. De zweetparels van de zenuwen waren overduidelijk aanwezig en ook is het niet nodig om de achterkant van het podium op te zoeken. Maar dat was dan ook het enige minpuntje van de avond, en laat dat nu dingen zijn waar je als band kan aan werken.

Het duo werd voor de gelegenheid uitgebreid met een live drummer wat de songs een extra punch gaf. Uiteraard, daarom was het een albumvoorstelling, passeerden alle negen nummers de revue. Pop die je doet nadenken over jezelf. Dansbaar, dan weer introvert, om niet te zeggen minimalistisch. Straks hebben we het zelf nog over existentialistische pop! Nu ja, de startblokken liggen aan de kant, ga ze maar eens zien. Of check die plaat uit!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More