Home Live FRAGMENT Gent, Kinky Star (17/12/2022)

FRAGMENT Gent, Kinky Star (17/12/2022)

by Wouter De Sutter

Muziekcentrum Kinky Star was zaterdagavond maar net groot genoeg om alle belangstellenden voor het laatste Fragment concert van dit jaar een staanplaats te bieden. Wie niet opzag tegen de polaire verplaatsing naar de Vlasmarkt, zag een dik uur lang alle kleuren van de postpunkregenboog. Meer dan 50 tinten grijs rijk. Fragment bevestigde eens te meer zijn stevige live reputatie.

FRAGMENT © Wouter De Sutter

Blown Away en een wild uitslaand Riot, snerpende sirene inclusief, vormden samen de gedroomde blitzstart die het viertal voor ogen had. De temperatuur ging meteen een forse ruk omhoog. Even gas terug met het intimistische Lighthouses om weer voluit te gaan met Hurts, een eerste hoogtepunt.

2022 zal de bandgeschiedenis ingaan als het eerste jaar waarin er zoiets als herkenningsapplaus werd geoogst tijdens concerten en het publiek verzoeknummers richting podium begon te slingeren. In Kinky Star werd na amper een kwartier spelen het spervuur van Meanwhile al opgeëist. De wild razende Blah Blah Blah – hymne, niet eens terug te vinden op de debuutplaat, kwam pas met de eindmeet in zicht aan bod. Zoals gepland, alles op zijn tijd.

Ruim voor de eindmeet maakten Turned Off en het nagelnieuwe Warzone -dwingende bas, averechtse gitaar en zang op Henry Rollins niveau- flink wat indruk. Fragiel-ingetogen en boos-spijkerhard net na elkaar. De band kwam er probleemloos mee weg.

Voor de bisronde werden de hard-zacht schema’s in de kleedkamer gelaten. Twee maal fors vooruit was het devies. In The End, in geen tijd een vaste waarde geworden op de playlist deed Kinky Star op de grondvesten daveren. Net als orgelpunt Failure/Crash Dance. Voor dat laatste werd schrijver dezes zowaar uitgenodigd om mee van jetje te geven op het podium. To cowbell or not to cowbell, that was the question. Ja dus, en met de nodige -euh- overgave gedaan. Een mens mag zich al eens aanstellen en plein public.

Spetterend concert waarin andere vormen van aanstellerij of verveling geen seconde een eerlijke kans kregen. En zo hoort het ook.

FRAGMENT © Wouter De Sutter

Fragment speelt op 16 januari (Blue Monday) voor het eerst in het buitenland en wel op het minifestival ‘Geleen Calling’. In Nederland dus. Het podium wordt er die blauwe maandag gedeeld met Defenitivos en The Medicines.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More