Home Belgisch YÙRT Gent, Handelsbeurs (12/03/2019).

YÙRT Gent, Handelsbeurs (12/03/2019).

by Björn Comhaire

Je allereerste optreden doen in een bomvolle Handelbeurs met een achtkoppige band, enkele special guests en een ep die pas enkele dagen tevoren werd gereleaset… Niet iedereen kan dat tot een goed einde brengen. Als je echter weet dat Yùrt bestaat uit acht topmuzikanten met aan het roer Brecht Plasschaert (Yuko, Marble Sounds) en zijn kornuiten Thomas Mortier (Yuko, Mortier), Thomas Oosterlinck (Amongster), Steven Delannoy, Rob Banken (HAST, Kleptomatics), Mattijs Vanderleen (Marble Sounds), Rozanne Descheemaeker (Float Fall, Marble Sounds) en Toon Van Baelen (School Is Cool), dan begrijp je dat dit niet zomaar een band is.

Yùrt speelde een vrijwel feilloze set van een klein uurtje. Niet alleen de vijf nummers van de ep kwamen aan bod, ze speelden ook enkele nog niet gereleasete nummers. Eén van de muzikale hoogtepunten was ongetwijfeld de adembenemende cover van Father Popcorn van Fog gezongen door Pieter Van Dessel (Marble Sounds). Zelden was het zo stil in de Handelbeurs. Het duurde de volle tien seconden voordat het publiek durfde beginnen applaudiseren eens het nummer voorbij was, bang om de sacrale sfeer te verbreken. Memorabel!

Hieronder een fotoverslag van de soundcheck en het optreden van Yùrt.

Foto’s: (c) Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More