Home LiveFoto's THE WOLF Gent, De Dikke Ziel (18/05/2024)

THE WOLF Gent, De Dikke Ziel (18/05/2024)

by Hannelore Dieleman

Het gratis muziekfestival Les Goûts de Gand was dit weekend aan de 17e editie toe en sloeg zaterdag opnieuw de tenten op in en rond het Coyendanspark in de Machariuswijk in Gent.

Wij gingen een kijkje nemen in brocante café De Dikke Ziel waar The Wolf, the Songs and collaborations of Mark Lanegan, geprogrammeerd stonden. The Wolf – met als bandleden Jonathan Scheerlinck (zang/ gitaar) (aka Fernant Zeste), Klaas Poppe (zang/ gitaar) & Janis Vancoppenolle (zang/ dwarsfluit) – brachten een ode aan Mark Lanegan, die op 22/02/2022 veel te vroeg overleed.

Tegen het geplande startuur stroomde De Dikke Ziel goed vol. Er was duidelijk interesse in dit project en de locatie sprak tot de verbeelding, een gewezen vleeshandel die werd omgetoverd tot café, maar waar de authentieke elementen nog duidelijk zichtbaar bleven.

We kregen een set van nummers afkomstig uit een ruime selectie van Lanegan albums, gaande van Field Songs tot Bubblegum, Sunday At Devil Dirt, Ballad Of The Broken Seas en meer. De set kwam wat moeizaam op gang met het rustige Grey Goes Black, maar na een drietal nummers werd het voelbaar dat de muzikanten meer ‘in the zone’ geraakten en werd de muzikale ervaring intenser.

Het betrof een eerbetoon aan, een interpretatie van de nummers, met enkel een elektrische gitaar, een akoestische gitaar en een dwarsfluit.

De zangpartijen werden verdeeld onder de drie bandleden, met af en toe indrukwekkende samenzang en harmonieën. Zangeres Janis Vancoppenolle viel op door haar bijzondere stemgeluid en zangkwaliteit die bij momenten sterk aan Amy Whinehouse deed denken.

Het meer uptempo Don’t Forget Me kwam krachtig over, voorafgegaan door een knappe vertolking van My Shadow Life. De meeste indruk maakte de uitvoering van Come To Me, een nummer uit de plaat Bubblegum (waar ook P.J. Harvey aan meewerkte). De zang van Janis was impressionant en we hoorden zeer mooie samenzangpartijen met de stem van Jonathan.

Van een perfect geoliede machine konden we nog niet spreken. We merkten af en toe haperingen en de bandleden hadden hun teksten nog voor zich liggen. Maar oefening baart kunst en de optredens die gepland zijn de komende maanden zullen daar ongetwijfeld verbetering in brengen.

Wie interesse heeft om The Wolf aan het werk te zien, kan de komende maanden op volgende data en locaties terecht:

Facebook The Wolf

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More