Home Belgisch THE HAUNTED YOUTH+DRESSED LIKE BOYS Antwerpen, De Roma (08/12/2023)

THE HAUNTED YOUTH+DRESSED LIKE BOYS Antwerpen, De Roma (08/12/2023)

by Erik Janssens

Op 7 en 8 december speelde The Haunted Youth in een uitverkocht zaal van De Roma. Als voorprogramma stond Dressed Like Boys geprogrammeerd.

The Haunted Youth @ De Roma, Antwerpen

Dressed Like Boys is een zijproject van Jelle Denturck, de frontman van DIRK.. Met zijn 5-koppige band wil Denturck zijn eigen ding kunnen doen met een sound die hij zelf verkiest. Hij zingt van achter zijn keyboard over onderwerpen als zijn persoonlijke vrijheid, zijn dierbaarste vrienden, zijn homoseksualiteit en relaties.

Dressed Like Boys@De Roma, Antwerpen

Stonewall was het laatste nummer van hun set en gaat over de gekende homobar The Stonewall Inn in New York. Rond dat gebouw vonden in 1969 de Stonewall-rellen plaats, die het begin markeerden van een activistische vorm van homo-emancipatie in de VS.

Tijdens de inleiding van het nummer sprak Denturck vlot over zijn eigen homoseksualiteit; hij is wie hij is en hij raadde het publiek aan om open te staan voor iedereen.

De band heeft nog geen muziek gereleased maar is te volgen op de sociale netwerken. In het voorjaar spelen ze hun eerste volwaardige optreden in de Minard Schouwburg in Gent. Ze zullen ook te zien zijn op een aantal affiches van festivals in België en Nederland.

The Haunted Youth @ De Roma, Antwerpen

De hoofdact was gereserveerd voor The Haunted Youth, de band rond Joachim Liebens. In 2021 werd de band met hun nummer Teen Rebel één van de drie finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De band, bestaande uit Hanne Smets (keyboard), Stef Castro (bas), Tom Stokx (gitaar) en Nick Caers (drums), speelde een vlotte en strakke set.

The Haunted Youth @De Roma, Antwerpen

Begin november 2022 bracht Mayway Records hun eerste album Dawn of the Freak uit. Tijdens Rock Werchter 2023 gaven ze hun eerste optreden op het hoofdpodium.

Bij aanvang van de set van The Haunted Youth was het drummen in de zaal. Zowel de jongeren als de iets oudere generaties genoten van het wervelende optreden.

The Haunted Youth: Facebook – Instagram
Dressed Like Boys: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More