Home LiveFoto's THE BORDERSHOW Aalst, Cinema (19/05/2024)

THE BORDERSHOW Aalst, Cinema (19/05/2024)

by Hannelore Dieleman

Het (gratis) kunstenfestival Kunstoevers vond dit jaar plaats op 18, 19 en 20 mei op meerdere locaties in de stad Aalst. Naast schilder-, beeldhouw-, teken- of textielkunst, kon je er ook poëzie, mode, muzikanten en andere performances bewonderen.

Eén van de bands die er optraden was The Bordershow. Op hun Facebookpagina lezen we: “Tunes from a no man’s land beyond and in between”.

The Bordershow zijn Maarten Huygens (Intergalactic Lovers) (zang/ gitaar), Jonas De Meester (King Dalton) (gitaar), Bert Noël (synths) en Friso Veldeman (Dashiki Johnson) (drum) en Guy Kokken (bas).

The place to be was het muziek- en jeugdontmoetingscentrum Cinema. Na een pauze van enkele jaren en in een ietwat gewijzigde bezetting (de toevoeging van nieuw bandlid Jonas De Meester), trad The Bordershow er voor het eerst op met een set aan nieuwe nummers die zich qua genre situeren binnen de artrock en psychedelische sfeermuziek.

Toen Maarten Huygens enkele jaren geleden een tijd in Galway (Ierland) woonde, heeft hij veel muziek geschreven en opgenomen, zo liet hij ons weten, maar niet alles was geschikt voor Intergalactic Lovers. Hij is vervolgens een deel van het materiaal beginnen uitwerken met Bert Noël. En ondertussen heeft hij de jongens van The Bordershow (een groep vrienden waarmee hij al vóór Galway muziek speelde) gevraagd of ze zin hadden om hier een nieuwe live-set mee te maken.

Het resultaat, een eerste korte liveset op Kunstoevers, was er. De opstart verliep lichtjes chaotisch, maar dat was te wijten aan de omstandigheden. Er stonden meerdere groepen op het programma die avond en de band diende het materiaal inclusief toch wel zware versterkers, eigenhandig via de zaal het podium op te manoeuvreren en te installeren. Met ietwat vertraging startte de set, en eens de muzikanten goed op dreef waren, werden we ondergedompeld in een opeenvolging van psychedelische nummers, mét zang, afgewisseld met dansbare en atmosferische instrumentale stukken. We zagen een gefocuste, ingetogen Maarten als zanger en een enthousiaste Guy Kokken op bas. Het geluid in de zaal was niet optimaal, maar dat lag meer aan de locatie dan aan de kwaliteit van de band.

Buiten het feit dat de band meer wil optreden en beter worden zijn er momenteel nog geen concrete plannen. Er is ook al muziek opgenomen, die nog verder gemixt en gemasterd dient te worden, maar een releasedatum is er momenteel nog niet volgens Maarten. Wel wil de band op termijn met het project naar buiten komen. Iets om op te volgen en in de gaten te houden dus.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More