Home LiveFoto's SUZANNE VEGA Antwerpen, De Roma (06/03/2023)

SUZANNE VEGA Antwerpen, De Roma (06/03/2023)

by Erik Janssens

De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega trad op in De Roma te Antwerpen. Het Europese luik van haar winter tournee begon eind februari in UK. De Roma is de enige zaal waar drie opeenvolgende optredens gepland stonden en die telkens volledig uitverkocht waren.

Suzanne kwam op in een stijlvol zwart pak met hoed; een verwijzing naar haar song I Never Wear White dat later op de setlist stond.

Openen deed ze met Marlene On The Wall waarbij ze begeleid werd door de Ierse gitarist Gerry Leonard (David Bowie, Cyndi Lauper, Avril Lavigne). Het is een van de vele tijdloze nummers die tijdens de avond zouden passeren. 

Haar meest recente (live)plaat An Evening of New York Songs and Stories dateert van 2020 en bevat naast een mix van haar beste nummers ook nieuw materiaal waarin ze haar verbondenheid met de stad New York bezingt. In vier decennia heeft ze negen studio albums uitgebracht waarvan Lover, Beloved: Songs from an Evening with Carson McCullers (2016) de laatste was.

Haar bindteksten gingen over haar verliefdheid met een man uit Liverpool (In Liverpool), een hommage aan Elvis Costello (When Heroes Go Down) en hoe fantastisch ze het vindt om terug voor een echt publiek te kunnen spelen.

De show was een mix van nummers van albums van voor 2000 wat toch wel gesmaakt werd door het overwegend oudere publiek. Last Train from Mariupol was het enige nieuwe nummer dat ze bracht; geschreven tijdens de Covid-periode en gebaseerd op de afschuwelijke beelden die de wereld rondgingen.

© Erik Janssens

Haar nummers werden telkens beantwoord met een luid applaus een indicatie dat het zittend publiek oprecht genoot van haar optreden. Bij de laatste nummers van haar setlist, Luca en Tom’s Diner, werd er zelfs hier en daar een dansje gepleegd tussen de rijen stoelen.

De bisronde begon met een cover van Lou Reeds Walk on the Wild Side, gevolgd door Tombstone en Rosemary.

Je kan Suzanne Vega opnieuw bewonderen op het Midzomer festival in Leuven op 30 juli. Een aanrader voor iedereen die de tijdloze nummers van Suzanne Vega live wil beluisteren!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More