Home LiveFoto's STEVEN DE BRUYN Brussel, AB (10/01/2020).

STEVEN DE BRUYN Brussel, AB (10/01/2020).

by Björn Comhaire

Moest er een wereldkampioenschap creatief mondharmonicaspelen bestaan dan was Steven De Bruyn één van onze favorieten voor de titel. We kennen de man van zijn bands El Fish en The Rhythm Junks maar sinds kort doet hij het ook in zijn eentje. Of toch bijna, want in de Ab Club, waar hij op 10 januari zijn debuutalbum The Eternal Perhaps kwam voorstellen, werd hij op het podium vergezeld door bassist Jasper Hautekiet.

Steven De Bruyn
Jasper Hautekiet

Wie De Bruyn aan het werk zag bij één van zijn bands of recent nog tijdens de toer van Roland en op basis daarvan een swingende, bluesy avond verwachtte, kwam bedrogen uit. The Eternal Perhaps is een studie naar de mogelijkheden van de mondharmonica als volwaardig solomuziekinstrument. Boeiend, maar euhm… anders dus.

Gewapend met een looper, een batterij effectpedalen, een neusfluit (!) en een uitgebreide collectie mondharmonica’s verlegde De Bruyn in Brussel eigenhandig de bakens van de mondharmonicamuziek (nooit gedacht dat we deze zin ooit gingen schrijven). Er was zelfs plaats voor een knipoog naar Roland toen hij, in navolging van Rolands Liesje Van Izegem, een liedje opdroeg aan zijn kat!

Een fotoverslag…

Ook de neusfluit kent geen geheimen voor De Bruyn

Foto’s: (c) Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More