Home LiveFoto's SCHOOL IS COOL, WHITNEY, SYLVIE KREUSCH Antwerpen, Live /s Live (24/06/2023)

SCHOOL IS COOL, WHITNEY, SYLVIE KREUSCH Antwerpen, Live /s Live (24/06/2023)

by Björn Comhaire

De tweede editie van Life /s Life verhuisde van het strand van Zeebrugge naar het park van Middenvijver in Antwerpen en dat was eigenlijk best een goede beslissing. Wij kregen in ieder geval de indruk dat er meer volk op het festival aanwezig was dan vorig jaar. Er was ook meer schaduwplek wat absoluut een goede zaak was met de wel erg zomerse temperaturen op dag 1 van het festival (spoiler alert: dag 2 zou nog warmer worden). Ook nieuw dit jaar was het tweede podium dat wat poëtisch ‘Dageraad’ werd gedoopt en waar een aantal akoestische sets wat rust wilden brengen in de hectische festivaldagen.

Bent Van Looy presenteert © Björn Comhaire

Dag 1 van het festival was er één met nogal wat schoon Belgisch volk op het podium: School is Cool, Sylvie Kreusch, Balthazar en Novastar kwamen de massa verblijden met hun deuntjes. Fijne mensen die allemaal naar in toenemende staat van verbranding verkerende hoofden mochten kijken.

Johannes Genard © Björn Comhaire

Behalve misschien dan School is Cool want toen zij aan hun set begonnen zag de weide er nog redelijk begraasbaar uit. 13u15 is dan ook best vroeg om een festival te starten, zeker als de deuren maar om 13u opengaan en er nog nauwelijks iemand binnen is geraakt. Bent Van Looy stond het festival dan ook voor een zo goed als lege wei te openen. Bij een tweede poging was er gelukkig al wat meer volk. Het zou het enige schoonheidsfoutje worden op een verder uitstekend georganiseerde festivaldag.

Iemand moet het festival openen natuurlijk en School is Cool kweet zich uitstekend van haar taak.
Sinds de band in 2010 Humo’s Rock Rally won, is ze zowat op elk festival in België te zien geweest en Johannes Genard en de zijnen stonden dan ook (ogenschijnlijk) relax op het podium.
Hun meest recente album Brittle Dream is ondertussen al een tijdje uit wat de meezingbaarheid ervan zeker ten goede kwam. Halverwege de set was de wei al redelijk volgelopen en gingen de eerste handjes zowaar in de lucht! Prima opener.

Julien Ehrlich van Whitney © Björn Comhaire

Rond 14u40 was het beurt aan het uit Chicago afkomstige Whitney. De band is gebouwd rond ex-roommates Julien Ehrlich en Max Kakacek die zich laten omringen door een heuse band. Ze maken poppy nummers geïnjecteerd met wat soul, een snufje folk en country, overgoten met een lichte boysbandvibe. Ook hún meest recente album Spark is een exploot van de coronapandemie met bijhorende lockdown.

Max Kakacek © Björn Comhaire

De licht verteerbare muziek van Whitney kabbelde rustig de zinderende weide in. De ideale chille soundtrack voor een lome zaterdagmiddag in een park in Antwerpen met vrienden. Het publiek vond het allemaal prima en zong zelfs nu en dan mee.

Sylvie Kreusch © Björn Comhaire

Een stuk spannender en heel wat sensueler ging het eraan toe tijdens de set van de onnavolgbare Sylvie Kreusch die voor de gelegenheid een prachtig rood kleedje had aangetrokken dat stevig werd aangeblazen door een centraal opgestelde ventilator. Ze komt uit de modewereld en dat is er steeds aan te merken.

© Björn Comhaire

Kreusch is een vrouw van vele gedaantes die zich laat omringen door een groep geweldige muzikanten. Zoals we van haar gewend zijn, struinde en kronkelde ze ook nu weer over het podium terwijl ze met haar wat lijzige stem en moves het publiek bespeelde. Ze heeft ondertussen al een aantal stevige hits en meezingers op haar palmares staan (Walk Walk anyone?) en die werden dan ook luidkeels door het publiek meegezongen. Bakken podiumprésence heeft ze en dat ze af en toe een ietsje pietsje naast de toon zingt, maakt eigenlijk gewoon deel uit van haar typische sound.

En daarmee werd het best wel sterke middagprogramma van de eerste dag van Live /s Live stijlvol afgesloten met als eerste hoogtepunt ongetwijfeld de doortocht ‘La Kreusch’. Meer weten over het avondprogramma van Live /s Live? Dan moet je hier zijn!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More