Home LiveFoto's RED ZEBRA Brugge, Peloeze (21/08/2020)

RED ZEBRA Brugge, Peloeze (21/08/2020)

by Luminous Dash

Tekst en foto’s: Johan Vanparys

Red Zebra live in Brugge kan alleen als je de heel strenge corona-regels in Brugge naleeft. Dat wil zeggen: maximum honderd man, zittend en zonder versterking. Red Zebra zonder versterking, puur akoestisch? Dat hadden ze zelf nog nooit gedaan, laat staan voor een publiek.

Zomerbar Peloeze in Brugge bracht als eerste in België en ver daarbuiten dit uitzonderlijk concert op vrijdag 21 august 2020. Het ongelooflijke gebeurde, Peter Slabbynck vroeg het publiek om wat stiller te drinken en de hand op te steken om naar het toilet te gaan en we konden beginnen.

Zonder microfoon, of gitaarversterker nummers als Polar Club, Ultimate Stranger John Wayne… brengen is niet evident.

Toch slaagden Peter, Chris en Sam er zonder probleem in om de wei mee te krijgen, ook al was het moeilijk voor het publiek om stil te zitten.

Gedurende het tweede deel waren Peter en co zo goed opgewarmd dat niet alle foto’s voor publicatie vatbaar zijn!

Red Zebra heeft dit jaar wat te vieren, veertig jaar geleden kwam hun hit Can’t Live In A Livingroom uit en corona zal dit trio niet tegenhouden. Na een uniek optreden konden de mannen hun fans geen bisnummer ontzeggen.

Peter besloot dan ook heel verlegen: “Daar we nog niet lang bezig zijn, haha, en nog niet zo veel nummers hebben, is het goed dat we Living Room nog eens spelen?”

Optreden in coronatijden is niet gemakkelijk voor onze muzikanten: eerst moest het zonder drum, nu pakken ze alle versterkers af, maar zolang Peter kan zingen en Chris en Sam hun gitaar hebben, zullen ze hun jubileum vieren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More