Home LiveFoto's PETE AGORA’S TRIO & PHILIP CATHERINE Antwerpen, Jazz Middelheim (16/08/2021)

PETE AGORA’S TRIO & PHILIP CATHERINE Antwerpen, Jazz Middelheim (16/08/2021)

by Björn Comhaire

De laatste dag van de door corona stevig aangepaste editie van Jazz Middelheim bracht naast Lara Rosseel ook wat internationaal jazz volk naar Antwerpen.

Zo kreeg het Pete Agora’s Trio saxofoon-legende Joe Lovano naast zich. Heerlijk om te zien hoe een oude rot als Lovano, die nog speelde met onder andere John Scofield en Bill Frisell; Lars van de Voorde (piano), Jef Manderveld (bas) en Jesse Dockx (drums) ruim plaats gaf om te ‘shinen’ in plaats van zelf met alle aandacht te gaan lopen.

Pete Agora’s Trio © Björn Comhaire
Lars van de Voorde © Björn Comhaire
Jef Manderveld © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
Jesse Dockx © Björn Comhaire
Joe Lovano © Björn Comhaire
© Björn Comhaire

Nog meer mooie mensen verschenen op het podium bij de immer sympathieke Philip Caterine die van Jazz Middelheim carte blanche kreeg om een band samen te stellen. Hij nodigde ‘Two Pianos’ uit met daaraan evenveel pianisten en stond op het podium met de Nederlandse Bert van den Brink en de Italiaanse Nicola Andrioli. Net zoals een tijdje geleden in Flagey nam ook nu Angelo Moustapha plaats aan de drums. Niet zichtbaar geremd door de opgelegde tijdrestricties speelde Catherine een door het publiek erg gesmaakte set van ruim anderhalf uur.

Philip Catherine © Björn Comhaire
Bert van den Brink & Nicola Andrioli © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
Angelo Moustapha © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More