Home Belgisch N.E.L. & J.P. Hamme, Moc Perron

N.E.L. & J.P. Hamme, Moc Perron

by Hannelore Dieleman

N.E.L. & J.P. stelden zaterdag hun debuutsingle Zelfbeeld Van Denaldie voor in het ontmoetingscentrum Moc Perron in het Oost-Vlaamse Hamme. Diezelfde dag verscheen de single op de online streamingkanalen, vergezeld door een opmerkelijke videoclip. Een nummer dat gaat, zoals de titel doet vermoeden, over een laag zelfbeeld, over shoppen om de leegheid van het bestaan te verdoezelen, over het ‘consumptivisme’. Bovendien was dit pas het 2e live optreden van het duo, bestaande uit Vlaamse punkdichteres Nel Mertens en JP De Brabander (die we kennen van This Can Hurt, DeLaVega, Looplizard en Girl Named Wolf).

De backdrop en het altaar vooraan, geadorneerd met enkele poppen en zwarte kaarsen, droegen bij aan de sfeer. De setting van Moc Perron uiteraard ook. Kaarslicht gecombineerd met een summiere, blauwe verlichting brachten het publiek bijna instant in de gepaste mood.

De sound werd gedragen door een backing track met drumcomputer en synths waar JP zijn overstuurde bas overheen drapeerde. De parlando van Nel doet ons denken aan Anne Clark, ware het niet dat ze haar teksten in perfect Nederlands declameert. In de teksten, die liefdevol maar kordaat gebracht werden, hoorden we een flinke dosis maatschappijkritiek overgoten met een oproep tot authenticiteit.

Tijdens de 40 minuten durende set werden we getrakteerd op acht nummers, stuk voor stuk pareltjes. De onderliggende muziekstromen noopten ons tot meebewegen op de melodische deunen. Poëzie dus met een hoog dansgehalte! 

We waren vooral onder de indruk van Baude Ogen, Huidhonger (dat zelfs na de set nog herhaald werd, omdat het publiek een bisnummer opeiste) en uiteraard de nieuwe single, die zelfs het potentieel van een meezinger in zich heeft.

We sluiten onze ogen niet (want dat mag enkel om te kussen, te dromen, te wenen en te sterven) en houden in de gaten wat dit straffe duo nog voor ons in petto heeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More