Home LiveFoto's MOTOR!K, Antwerpen, Djingel Djangel (20/05/2023)

MOTOR!K, Antwerpen, Djingel Djangel (20/05/2023)

by Bart Verlent

Foto’s © Cath Van Laere

Joeri Dobbeleir (The Wherebouts Of J. Albert), Dirk Ivens (Dive, Sonar, Absolute Body Control…) en Dries D’Hollander (ex-Suburb Songs) hadden beter ‘Numeriek’ als groepsnaam gekozen, aangezien de heren ervoor kozen om hun platen 1, 2, 3 en 4 te noemen. Maar de naam Motor!k verwijst natuurlijk naar de 4/4-beat die volledig wordt geassocieerd met krautrock waar de band toch wel serieus is door beïnvloedt. Door de jaren heen zijn er ook andere invloeden in de Motor!k sound geslopen zoals electro, ambient, shoegaze en postrock, waardoor het trio anno 2023 een eigen uniek geluid heeft.

De optredens van de drie toppers zijn altijd vrij intens en gedreven. Diezelfde vibe horen we nu ook voor het eerst in album 4. Op dit recente album lopen de tracks over in elkaar, op adem kan komen tussen de nummerq is er deze keer niet bij. Je wordt meegesleept in een helse trip, tot de laatste noot is uitgestorven. Zo komt Motor!k het best tot zijn recht: rechttoe rechtaan, zonder omwegen en zonder er aan te ontsnappen. Je gewoon overgeven aan de indrukwekkende sound van het trio. In Djingel Djangel kwamen Joeri, Dirk en Dries hun nieuwe plaat live voorstellen. Iets waar we enorm naar uitkeken.

De set werd mooi opgebouwd met als rustige opener Perseverance (een pareltje uit de gelimiteerde Odyssey ep). Daarna werd er een versnelling hoger geschakeld met de klassieker Headlights (uit het tweede Motor!k-album). Bij Ritual (eveneens uit de tweede plaat) ging de voet niet meer van de gaspedaal. D’Hollander week niet af van zijn ritmische pad en serveerde zijn kompanen een standvastig ritme, dat Dobbeleir aanvulde met wervelde riffs en solo’s terwijl Ivens er dan nog eens een stevige wall of sound bovenop legde. Je zou voor minder in een trance geraken.

Ook al kwam Motor!k het vierde album voorstellen in Djingel Djangel, toch werden er maar drie tracks uit gespeeld. Het gedreven Terra Illustris Part 3, het stevige bommetje Terra Obscura Part 2 en als bis het meeslepende Terra Obscura Part 3. Daartussen kregen we nog het zalige Drift (eveneens uit de Odyssey ep).

Het trio sloot af met het zalige Stunden (uit de derde Motor!k-plaat) waarin shoegaze en krautrock hand in hand gaan en we een verbluffende einde kregen.

Motor!k bewees in Antwerpen nogmaals dat ze zeker één van de meest intense livebands zijn van ons land. Het trio leverde een strakke set af met een indrukwekkende sound die een smeltkroes is van diverse genres. Heel uniek!

Wie de band nog eens in ons land aan het werk wil zien, zal geduld moeten hebben tot 14 oktober. Dan staan ze op de affiche van het Neetwave Festival in Retie. Anders moet je naar onze Oosterburen afzakken want op 17 juni staat Motor!k op de Neo Krautrock Nacht in Rüsselheim (DE) en op 21 juli op het Room 11 Festival in Dortmund (DE).

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More