Home LiveFoto's Humo’s Rock Rally 2022 Brugge, Cactus Muziekcentrum (26/02/2022)

Humo’s Rock Rally 2022 Brugge, Cactus Muziekcentrum (26/02/2022)

by Johan Vanparys

UNRAVEL
Voor wie houdt van het stevigere werk, kunnen we Unravel aanraden. Deze metalcore debutanten combineren laag getunede breaks, meeslepende refreinen, chaotische riffs en atmosferische interludes. Ze trachten heavy music fans samen te brengen aan de hand van een brede set van invloeden en met behulp van de aangrijpende lyrics van frontman en -vrouw Gilles Derijcke en Gaëlle De Veene.

BUN
Bun is het alter ego van Brecht Vanvyaene, die je nog kan kennen als gitarist van Miava. De zware metalen laat hij met Bun achterwege. Brecht ontpopt zich met dit project tot een singer-songwriter pur sang en brengt een catchy mix van nineties Britpop en alternatieve rock.

BARNO KOEVOET & The Duijmschpijkers
Barno Koevoet & the Duijmschpijkers zijn middenin lockdowntijden met hun band gestart. Arno Vanhoutte (zanger en ex-Budget), Tibo Nassel (bassist), Arthur Langbeen (gitarist), Luca Missiaen (gitarist) en Mathias Grymonprez (drummer) zijn het vijftal die samen met het Brusselse label Stadskanker hun muziek de wereld insturen. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, want ze waren een van de winnaars van de tweede editie van Sound Track. Wie weet breien ze daar op Humo’s Rock Rally een vervolg aan?

THE 925
(uitgesproken als The Nine To Five) is een band van zes en maakt garagerock in de stijl van de jaren 60. Met hun energieke shows en ludieke songteksten beloven ze er een echt totaalspektakel van te maken. Ze zijn het onbesuisde liefdeskind van The Sonics met MC5 die als baby ontvoerd werd door Paul Stanley van KISS en zijn tienerjaren doorbracht in het tuinhok van Alice Cooper

LANI
LANI brengt een mix van sappige subs en boeiende melodieën. Met een liefde voor diepe bassen en popcultuur slaagt LANI erin om de meest aanstekelijke popsongs te brengen in een ietwat vies glitterjasje. Het is verslavend en het is fris. Het is suikerzoet, maar het is bot. En het allerbelangrijkste: het knalt met de juiste soort houding en ambitie.

LAELE
Laele is het soloproject van Ella Vermeir (27). Met haar delicate stem, zachte pianomelodieën en minimale elektronica raakt ze bij elke luisteraar een gevoelige snaar. Haar unieke en pure sound viel al in de smaak bij de pers. Tijdens de preselectie van Humo’s Rock Rally probeert ze ook het publiek te overtuigen!

INTROVER
Deze band speelt een thuismatch, want de heren en dame van Introver komen uit Brugge. Ze maken indiepop en -rock en laten zich voornamelijk inspireren door The Beatles. Niet van de minste!

BROKEN DUTCH
Broken Dutch is de band rond vocalist Gilles Balcaen (26). Ze omschrijven zichzelf als een rock-‘n-roll collectief dat staat voor jezelf mogen zijn, met branie en bravoure. Met Kiddo leverden ze alvast een knappe single af.

DALLIANCE
De mysterieuze Dalliance is amper 22, maar pakt nu al iedereen in met haar sexy mix van soul, pop en urban. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More