Home LiveFoto's GEORGE BAKER 50 jaar live Brugge, Stadsschouwburg (21/10/2021)

GEORGE BAKER 50 jaar live Brugge, Stadsschouwburg (21/10/2021)

by Johan Vanparys

George Baker (Johannes Bouwens) droomde er als klein manneke van om artiest te worden. Nu in 2021 toert hij met de “50 jaar live” toer.

Reeds in de jaren ’70 stond hij op de planken met de groep George Backer Selection.  Alles begon met Little Green Bag hun debuutsingle en tevens eerste hit.

Tijdens get optreden in Brugge blikten we, samen met hem, terug naar die gouden tijd met de George Baker Selection maar ook naar zijn solocarrière.

George Baker en zijn band haalden alles uit de kast om het publiek, de jeugd van de jaren ’70 en toch ook wat jongere liefhebbers, een boeiende avond te bezorgen met hits en anekdotes uit vervlogen tijden. Met meezingers en dansende smart-lichtjes trekt hij het publiek mee in zijn verhaal. Enkel toen hij een koppeltje uitnodigde om live op het podium te komen dansen werd het hem duidelijk dat de danstijd van de meeste aanwezigen al een tijdje geleden was, zelfs het aanbod om zijn nieuwe dvd gratis te ontvangen was niet genoeg om een Brugs danskoppeltje te overtuigen.

Ja, de muziek van de jaren ’70 zit nog steeds in het hoofd van velen. Misschien zijn veel van die nummers niet meer zo actueel en hebben ze de tand des tijds niet altijd evengoed doorstaan. Maar het bracht heel wat toeschouwers terug naar de zorgeloze tijd van hun jeugd.

Op 75-jarige leeftijd is de stem van George Baker zeker nog niet versleten en nog steeds even herkenbaar als in de tijd van Paloma Blanca.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More