Home LiveFoto's FRIETROCK Ieper (10/09/2022)

FRIETROCK Ieper (10/09/2022)

by Johan Vanparys

Suncreek, de band uit de regio van Ieper speelt hier een thuismatch. Hun muziek is een mengeling van new wave, postpunk en garagerock. Je voelt en hoort duidelijk de invloed van bands al Red Zebra, The Smiths, Idles, Libertines en The Cure in hun muziek.

Boogie Beasts, de Belgische band met twee Waalse en twee Vlaamse leden en met een stevige live reputatie staan garant voor een denderend feestje. Het heel eigen geluid van de band wordt nog verstevigd door de schitterende klank van de mondharmonika.

Stichter en frontman Peter Coyne van The Godfathers laat samen met Richie Simpson (gitaar), Wayne Vermaak (gitaar), John Priestley (bas) en drummer Billy Duncanson aan Ieper horen hoe zij reeds 35 jaar op Britse manier rock ’n roll spelen.

The Sheila Divine is een postpunk geinspireerde band uit Boston. Na de split kwamen de leden terug samen om nieuwe nummers te maken die dan ook resulteerden in het album The Things That Once Were. Ondertussen heeft de band vaste voet in België met optredens op grote en kleinere festivals.

Rhea is niet meer weg te denken op festivals. Reeds 5 jaar spelen ze rock ’n roll van de bovenste plank. Starten doen ze met Ready To Rumble en afsluiten doen ze met Rather Be Nothing  en Shut Up And Take My Money. Een optreden van meer dan een uur met nummers waarbij stilstaan onmogelijk is.

Stijn Meuris is terug met Noordkaap. Dertig jaar na het winnen van Humo’s Rock Rally doen ze het nog even goed. Met een setlist waarvan iedereen de tekst van elke song kan meebrullen, spelen ze de festivalweide in Ieper plat.


Spelend op zijn piano of met zijn gitaar neemt Joost Zweegers zijn publiek mee om samen zijn talrijke hits te herbeleven. Novastar is een beleving, een reis door de talrijke hits zoals Mars Needs Woman, Wrong,The Best Is Yet to Come en zovele andere.

En nadat The Crunchers hun ding deden op het dj stage viel het doek over de tweede dag van Clarebout Frietrock Ieper.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More