Home LiveFoto's FISCHER-Z SOLO Scherpenheuvel, Den Egger (05/10/2023)

FISCHER-Z SOLO Scherpenheuvel, Den Egger (05/10/2023)

by Erik Janssens

De Fischer-Z frontman John Watts toert momenteel solo door de Lage Landen om het in 1981 uitgebrachte album Red Skies Over Paradise opnieuw in het spotlicht te plaatsen.

De Engelse new-wave geïnspireerde rockband bracht dit album uit tijdens de Koude Oorlog jaren waarnaar verwezen wordt in verschillende nummers.

Berlin opent het album en gaat over de verdeeldheid en angst tijdens de Koude Oorlog, met verwijzingen naar de Berlijnse Muur. Ook Cruise Missiles is een politiek geladen nummer over de dreiging van een nucleaire oorlog. De tekst is scherp en kritisch en de muziek weerspiegelt de urgentie en spanning die het onderwerp met zich meebrengt.

Battalions of Strangers behandelt het thema van isolatie in de moderne wereld en beschrijft de eenzaamheid in grote steden, zelfs te midden van menigten. Red Skies over Paradise is de titeltrack en verwijst naar een wereld in crisis, waar de lucht rood kleurt door onheilspellende gebeurtenissen en de vernietiging van London.

Deze thema’s uit een 40 jaar oud album zijn nog altijd brandend actueel!

Het optreden vond plaats in GC Den Egger in Scherpenheuvel en had eerder iets van een theatervoorstelling: een eenvoudige podiumopstelling met sfeerverlichting en een soloartiest die wat nummers speelde op een gitaar met veel interactie met zijn publiek.

Tijdens de show gaf John Watts meer achtergrond over de nummers, aangevuld met anekdotes uit meer dan 40 jaar durende rockgeschiedenis. Hij gaf toe dat hij een probleem had met een gebarsten nagel wat soms de kwaliteit van zijn gitaarwerk beïnvloedde. 

Het volledige “Red Skies over Paradise” album werd gespeeld, afgewisseld met oudere hits (Marliese, The Worker, …) en nieuwer werk. Eind dit jaar zou er een nieuwe ep uitkomen die onderdeel is van een drieluik.

Het geluid bij dit solo optreden miste wat diepgang; Fischer-Z heeft een stevige baslijn en herkenbare drumbeats in hun nummers die toch wel een beetje ontbraken bij dit solo optreden.

Het overwegende iets oudere publiek aanwezig in de volle zaal, genoot duidelijk van de show en gaf dan ook een staande ovatie.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More