Home Belgisch CANDLE BAGS Gent, Kinky Star (03/01/2020).

CANDLE BAGS Gent, Kinky Star (03/01/2020).

by Wouter De Sutter

Het nieuwe jaar is amper begonnen en terwijl de meeste mensen nog de gebruikelijke recepties afschuimen om in de sfeer van het eindejaarsgebeuren te blijven, kiezen ze er bij de Kinky Star voor om de spreekwoordelijke koe bij de horens te vatten en op 3 januari het concertseizoen te openen. Gent, the city that never sleep (wij toch niet!) had op de eerste druilerige vrijdagavond van 2020 in een cirkel van 1 kilometer zowel STUFF. op Zebrawoods staan als in het muziekcafé Kinky Star CandleBags.

Nog nooit van gehoord zegt u? Nochtans is de band rond frontvrouw Inge Henrotay al een tijdje bezig en kiezen ze qua stijl voor een balans van iets wat tussen radiovriendelijke powerpop en indie ligt. Voor de band bleek dit concert even wennen te zijn, want het is pas sinds kort dat CandleBags als trio door het leven paradeert. Geen nood, de drie lijken op korte tijd al goed op elkaar ingespeeld.

Met hun laatst verschenen single No Monkeys toonde het drietal dat ze weg kunnen met het schrijven van catchy indiepop-oorwurmen. Inge toont zich als een gedegen frontvrouw die het podium perfect beheerst. Van zenuwen geen sprake, en met de gitaar van Seppe Dausi en de drums van Robson Mangelschots als toegevoegd buskruit. Misschien mag het voor ons part net een tikkeltje ruiger zijn, en mogen ze ook de soms Oosterse invloeden achterwege laten, toch zegt iets ons dat CandleBags omschreven zouden kunnen worden als “the next Blood Red Shoes” mochten het Britten zijn.
(Didier Becu)
Foto’s : Wouter De Sutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More