Home Belgisch BEZETTE STAD + MÖLÄR kortrijk, Pit’s (14/08/2023)

BEZETTE STAD + MÖLÄR kortrijk, Pit’s (14/08/2023)

by Patrick Bruneel

Tekst: Patrick Bruneel
Foto’s: Bart Marescaux

Zot zijn van ¨, het is wat met zanger Pieter Dewulf. Hij doet het bij Röt Stewart en dubbel bij de andere band waarbij hij tegenwoordig zingt: Mölär. Het grootste verschil tussen beide bands is dat bij de Röt er vooral veel fun wordt gemaakt, wat ook tijdens de shows is te merken en dat het kwartet Mölär het allemaal veel serieuzer neemt. Een hardcorepunkbandje mag al eens kritisch zijn en een mening verkondigen natuurlijk, maar dan is het al snel een bandje als zoveel andere.

Soit, ze zouden hun ’teep’ voorstellen waarvan het hoesje werd ontworpen door Kristof Mondy, de man achter onder meer Burning Kross en het zine MyWar. Meerdere hoesjes voor dezelfde cassette, omdat de bandleden het niet eens waren of gewoon om de kooplustige (we schreven eerst koollustige maar we weten niet of de leden van de band kool lusten) in verwarring te brengen. We hebben Dewulf aangeraden om de laatste optie te verkondigen, dat komt beter over.

Dewulf had er zin in maar hij moest geduld hebben. De anderen moesten hun haar nog plat leggen en hun tenen uitkuisen alvorens ze kwamen opdagen om aan hun set te beginnen. Eenmaal in actie passeerden hun nummers in een rotvaart de revue. Is het hardcore, crust of punk, het zal hen worst wezen. Het is DIY en hun inzet en gedrevenheid maakt veel goed, zelfs al onderscheidt de band zich muzikaal niet echt van een heel leger bands die we eerder, al dan niet in de Pit’s, aan het werk zagen.

Veel gepiel en gepruts dan om het geluid zogezegd goed te krijgen bij Bezette Stad. Geen idee waarom want eenmaal de band voor echt eraan begon, na veel te lang knoeien en wandelingskes te maken, stond alles veel te luid en overstuurd.

Dat laatste kan nog de bedoeling zijn geweest maar eigenlijk hielp de band zijn eigen klank om zeep. We hadden geen stukje zeep mee om er iets aan te doen, dus ja, het was een beetje afzien om er toch nog iets van te maken. De helft van het aanwezige publiek bij Mölär bleef gewoon weg of trapte het af. Dat zegt ook iets natuurlijk, of die kwamen gewoon voor de locals van Mölär. Als we het goed hebben komen de vijf heren van Bezette Stad uit Mechelen en eenmaal ze goed bezig waren spatte het spelplezier er wel vanaf. Lachende gasten die noisepunk spelen, het is geen alledaags gebeuren. Ook de zanger van dienst smeet zich helemaal. Het geluid mocht ons dan niet echt bevallen, de heren amuseerden zich zo te zien best op het kleine podium. En onze jongste, die tapte lustig mee op de toog. Die vond het allemaal best oké.

Mölär BandcampFacebook

Bandcamp Bezette stad

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More