Home LiveFoto's ARNO Oostende, Kursaal (25/02/2022)

ARNO Oostende, Kursaal (25/02/2022)

by Johan Vanparys

Arno Hintjes is een geboren Oostendenaar, dat is misschien wel de reden dat zijn voorlopig laatste grote concert in het Kursaal plaatsvond. Zelden gingen zoveel mensen met zo’n speciaal gevoel naar een optreden kijken, enthousiast en triestig terzelfder tijd. Voor de ingang stonden nog fans te wachten met bordjes : “Kaartje nodig voor ARNO”.

De mooie zaal van het kursaal is een zeer gepaste locatie voor de voorstelling van VIVRE de laatste cd van Arno. Tweeduizend personen kunnen hier zittend genieten van de voorstelling van één van onze grootste rockiconen.
De lichten gingen uit en het publiek begon spontaan Arno’s naam te roepen alsof ze hem de energie wilden geven die hij nu hard kan gebruiken. Arno kwam op samen met pianist Bruno Fevery en bassist Mirko Banovic en dan werd het muisstil in de zaal.

De avond ging van start met de heel intieme versie van Solo Gigolo. Het voelde pas echt irreëel wanneer Je Veux Vivre de zaal vult. Iedereen hield zijn hart vast als Arno zijn Les Yeux De Ma Mere bracht waarna het iets vrolijker mocht met LaLa.

Het podium werd helder verlicht, Bruno ruilde zijn piano in voor de gitaar en Sam Gysel nam plaats achter de drum. Arno zette het tweede deel in met Meet The FreeksOstende en Ratata volgden en het publiek sprong recht. Dit was de Arno van de talrijke wilde feestjes, optredens en concerten.

Meestal zittend maar soms ook rechtstaand loodste Arno zijn publiek door de talrijke hits aaneen genaaid met commentaar en anekdotes. Het dak ging er volledig af met Funcky or Not en Ohlalala, heel de zaal zong mee, echt feest zoals voor corona.

Arno schuwde ook de realiteit niet, we hoorden een korte rockversie van het volkslied gevolgd door Putain, Putain met een duidelijke verwijzing naar wat momenteel gaande is. Ondertussen liep het concert na 70 minuten naar zijn eind, een staande ovatie en de roep om nog een nummer werd naar de muzikanten gestuurd door een uitzinnig dankbaar publiek, ja Arno leeft. De jongen van de zee kwam nog eenmaal terug en sloot af met Ha Ha.

Zien en horen we deze grote artiest nog terug, wie weet, hij heeft ons heel zijn leven verrast met super originele zang- en te gekke podiumprestaties maar vooral met zijn rock-‘n-roll.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More