Home LiveFoto's AMO Gent, BarBroos (08/03/2020)

AMO Gent, BarBroos (08/03/2020)

by Luminous Dash

Soms vraag je je wel eens af waar al die goede bands vandaan blijven komen. In het geval van Amo is het antwoord hierop het Gentse conservatorium. Samen met gitarist Achilles De Raedt, bassist Mathieu Janssens en drummer Sam Goekint vormt Anke Thomassen het muzikale project Amo. Het traject dat deze vier in korte tijd hebben opgelegd is er eentje om trots op te zijn. Van Corona-vrees is er vooralsnog geen sprake in de Arteveldestad, want de BarBroos zat stampvol. De band liet ons achteraf weten dat ze amper vier optredens op de teller hebben staan, maar wat deze vier in Gent lieten horen was straf. Om niet te schrijven bijzonder straf, want dat het niet bijster lang zal duren vooraleer deze mensen bekend zullen worden staat buiten kijf.

Conservatoriumbands bezorgen ons doorgaans de kriebels. “Kijk eens mama wat ik kan” interesseert doorgaans alleen de mama, maar Amo weet haar vakkundigheid op een uiterst ingenieuze wijze te gebruiken. Zes songs stonden op de setlist, meer hebben ze niet maar ze waren één voor één prachtig.

Vanaf opener Pandora viel op wat voor een stem frontvrouw Anke wel heeft. Mystiek, een tikkeltje uitdagend maar vooral bloedstollend mooi.  Voor een half uurtje leek de BarBroos wel The Bang Bang Bar uit Twin Peaks. Een prachtige stem die je op jazzachtige indiegitaartjes meevoert naar leuke, maar duistere oorden.

Anke vertelde dat ze geen kei is in het vinden van bindteksten, hoeft ook niet als je een song als Black Panther in je catalogus hebt staan. Ligt het aan de titel of niet, we hebben er geen idee van, maar Yalpelor heeft iets met IJslandse sferen. Fake Roses, de titel alleen al, voerde de lijn door. Na The Oaktree (een song waar Ankes vader voor iets tussen zit) werd de liveset afgesloten met een uiterst spannende Incubus waarbij de band liet zien dat ze ook stevige indie kunnen neerzetten.

Het muisstille publiek liet het aan het applaus horen, dit was groots. Een band die je moet zien en omdat je ondertussen toch al je vakantiereizen naar Italië hebt geschrapt, kun je alvast de Gentse Feesten in je agenda noteren want Luminous Dash brengt deze band naar Café De Loge. Details volgen later, geniet nu maar van Amo.

Tekst: Didier Becu
Foto’s: Ann Cnockaert

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More