Home Live FLEXANT – Live at De Asgaard, Gent

FLEXANT – Live at De Asgaard, Gent

by Luminous Dash

Ongeveer een half jaar geleden krijgen we via een vriend de debuut-cd van FleXanT (Dark Sides Of Humanity) toegestopt met de woorden: beluisteren! Belgische melodic death metal uit het Gentse! De woorden melodic death metal doen ons hartje springen van plezier en dat het Belgisch is doet ons bovendien nogmaals huppelen.

Vermits deze cd ons wel kan bekoren besluiten we om hun showdata in de gaten te houden en vandaag is het zover, we zullen de heren live aan het werk zien in Gent. Vooraf hebben we reeds contact gehad met de band en worden we hartelijk onthaald in hun repetitieruimte. Het wordt een amusante onderhoudende babbel met deze sympathieke rockers. Zo leren we bijv. dat de naam FleXant een samentrekking is van de woorden flexibel en amusant. Amusant is het in ieder geval en er wordt flink wat gelachen tijdens het geanimeerde gesprek.

Wanneer we De Asgaard betreden worden we opnieuw hartelijk begroet door de gasten net voor ze aan hun soundcheck beginnen. Wat een klank, wat een diepe grunts… Veelbelovend!

Als de heren van start gaan krijgen we gedurende een dikke drie kwartier een orkaan over onze hoofden geblazen. De bassen trillen door ons lijf, de drumpartijen zijn heerlijk met een roffelend dondergeraas en (uiteraard) loeiende gitaren. Dit is muziek die ons doet headbangen, heerlijk. Statisch zijn de mannen allerminst en ze geven ferm van jetje. Dat Robin De Rouck, de zanger, een showbeest is blijkt een understatement. De mens voelt zich op en naast het podium als een vis in het water. Hij is niet te beroerd om zich tussen het publiek te wagen en dat zal onze buurvrouw geweten hebben die nochtans niet bekend staat als het schuchtere type, maar blozen als een tomaat doet ze wanneer Robin naast haar komt staan en haar laat meebrullen door de microfoon.

Hun nummers zijn één voor één goed, ook de nieuwe tracks die de revue passeren kunnen ons bekoren en tonen een duidelijke positieve opbouw van hun repertoire. Demolition Tales, Ruin, What About The Right Things, allen worden ze gespeeld. Tot onze grote spijt ontbreekt ons favoriete nummer op de setlist, tot op het moment dat ze speciaal voor ons een bisnummer spelen: Pain! Een perfecte afsluiter voor een al even perfecte avond muzikaal plezier…

Carnation mag dan wel één van de bekendste Belgische deathmetalbands wezen, hou deze heren alvast in de gaten en woon zeker eens één van hun shows bij, jullie zullen het je niet beklagen. Wij zijn in ieder geval lovend positief.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More