Home Belgisch FIRST Gent, Kinky Star (28/12/2016)

FIRST Gent, Kinky Star (28/12/2016)

by Wouter De Sutter

First is spaarzaam met de bandinfo online. Nauwelijks iets terug te vinden. Eerder op het jaar werd naar verluidt een eerste single (Falling Down) uitgebracht maar die bleef, zo te horen en te zien, netjes onder de radar. Jammer want de groep heeft zeker en vast potentieel om een groter publiek aan te boren met haar zorgvuldig opgebouwde, delicate dreampop. Florence & The Machine Gun kan enigszins gelden als referentie. Op de vaderlandse scène komt Hydrogen Sea waarschijnlijk nog het dichtst in de buurt.

Voor de eerste kennismaking met Kinky Star werd een half uurtje uitgetrokken. Aan een bescheiden volume, de oordoppen mochten op zak blijven. Niet onprettig. Het openingsnummer, behoedzaam opgebouwd met redelijk wat gevoel voor drama, en Falling Down, tweede op de playlist, konden nog het meest charmeren. De beste zaken uit de voorlopig nog bescheiden backcatalogue werden met zachte hand naar voor geduwd. Een risico, maar de aandacht hadden ze wel van bij de start te pakken, wat zeer waarschijnlijk ook de bedoeling was.

Na afloop volgde beleefd applaus en geen bis. Het kot hoeft niet altijd helemaal afgebroken te worden. Daarmee kwam er – voor deze jongen althans – een definitief eind aan de 19de jaargang van Kinky Star.

Op naar het ‘jubileumjaar’ op de Kinky Star-blog of via Luminous Dash. Stay tuned, peace!

Foto: © Wouter De Sutter

First Facebook

Kinky Star

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More