Home Live FIFTY FOOT COMBO + SUNPOWER + THE GLÜCKS, Cinema Aalst (26/1/2019).

FIFTY FOOT COMBO + SUNPOWER + THE GLÜCKS, Cinema Aalst (26/1/2019).

by Nel Mertens

Al tien jaar zorgt Rock ’n Load Concerts voor underground optredens van de bovenste plank. Dit weekend vierden ze dit met een zeer sterke affiche en Cinema Aalst liep meteen vol voor een stevig feestje!

Als je opnames van The Glücks hoort, doet niets vermoeden dat dit een duo is. Zet Tina achter een drumstel en laat Alek zijn ding doen op gitaar en samen vullen ze een podium met kracht, power en een energie die een zaal nokvol vult met een heerlijke garagesound met punkattitude. Tina’s haar schudde wild heen en weer, terwijl je ieder spiertje in haar armen de drumstokken zag drijven. Deze twee waren prachtig om te zien en te horen. Rauwheid met liefde gebracht. Hun stemmen vulden elkaar perfect aan en dat hoorde je ook in hun nieuwe nummers, die je kan vinden op hun nieuwe album Run Amok.

Met Sunpower was het podium fysiek meteen veel meer gevuld. Wat ze brachten was een vrij klassiek punk-repertoire met een erg Britse sound. Deze mannen klonken sterk vanavond. Instrumentaal en vocaal weinig op aan te merken, maar wat ze brachten, klonk weinig ‘eigen’ aan de band. Deze sound kennen we, hebben we eerder al zoveel gehoord. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar we worden nogal graag eens verrast door uniciteit en dit genre mag voor ons wat vuiler klinken.

Met Fifty Foot Combo loopt het podium vol met 5 unieke persoonlijkheden. Eén voor één straffe muzikanten met uitstraling, die versmelten tot de muzikale explosie die Fifty Foot Combo is. Vanaf de eerste tot de laatste noot, werd het publiek meegezogen in een rock’n roll psychobilly-sfeer die ze gewoon leken uit te ademen, alsof het hen geen enkele moeite kost. Een krachtige Bart Rosseau achter de drums, waarbij JesseR de boel nog wat oppepert met bongo’s en andere percussie. Steven Gillis en Rodrigo Fuentealba die zot gitaarwerk op het podium neerzetten en top basist Jens De Waele die ongenadig snel zijn vingers over die snaren laat glijden, tokkelen, rammen… Voeg daar de female touch – maar volgens ons niet te onderschatten – van Sandra Hagenaar aan toe, die de Hammond-toetsen en de theremin met stijl én attitude bewerkt en wij kregen die perfecte combo te horen. Het publiek ging vanzelf op in een zeer basale dansmodus en dat betekent veel. Fifty Foot Combo deed vergeten, liet genieten, maakte het wild !

Na zo’n avondje kunnen we alleen maar hopen dat Rock ’n Load op zijn minst honderd mag worden!

Facebookevent / Rock ‘n Load

Fifty Foot Combo: Facebook

Sunpower: Facebook / Website

The Glücks: Facebook / Website

The Dipshits: Facebook / https://vi.be/thedipshits

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More