Home Belgisch FEW BITS + LOW LAND HOME Gent, Zebrawoods (26/12/2016)

FEW BITS + LOW LAND HOME Gent, Zebrawoods (26/12/2016)

by Didier Becu

26 december. Tweede kerst in de volksmond en voor sommige zielen een reden om een concertje op een winteravond mee te pikken. Zebrawoods, zo heet de plek, een ultramoderne wooncomplex in hartje Gent dat tijdens december tot zo waar een festivallocatie is omgebouwd. Moet kunnen, en het werkt nog ook. Vandaag op het programma: Low Land Home en Few Bits.

De laatste moeten we je nog nauwelijks voorstellen, de eerste wel…maar geloof ons, dat zal niet lang meer nodig zijn want het muzikale project van Jo Geboers die eerder bij Astronaute en Bearskin zat, boert meer dan goed. Veel optreden, en bijna als mond-tot-mondreclame vertaalt Low Land Home zich als een act die je beter eens aan het werk ziet. Zelf omschrijft de Gentenaar zijn muziek als thuiskomen in je innerlijke wereld, en dat is niet eens zo gek bekeken omdat je Low Land Home gerust als de ontbrekende schakel tussen Zimmerman en Sophia kan zien. 2017 moet het jaar van de waarheid worden voor Jo. Er is interesse vanuit verschillende hoeken en daar zullen de knappe, vaak introverte songs voor veel tussen zitten. Dat tikkeltje zelfzekerheid op het podium meer en Low Land Home kan tussen de groten staan, en geloof ons ze zullen er staan!

Big Sparks, een betere titel kon Karolien Van Ransbeeck niet kiezen voor de tweede Few Bits-plaat. Tien poppareltjes die je doen wegdromen, zeemzoet en tegelijkertijd vol weerhaakjes die aan je muzikale brein blijven kleven. Wegens groot succes in het buitenland (de band toerde intens met The Lemonheads) is het niet zo vanzelfsprekend om Few Bits in België te zien. Nu dus wel, en hoewel Zebrawoods allesbehalve rock ’n roll lijkt, was het best knus.

Hoewel eigentijds, blijkt uit de muziek van Few Bits dat Karolien een kind is van de jaren 90 en naar de beste indie van toen heeft geluisterd. Eigenzinnig, dat wel, maar vooral veel melodie en gezegend met haar stem die je doet vergeten dat het buiten net niet aan het vriezen is.

Net zoals Few Bits op plaat is geëvolueerd naar het geluid van een hechte groep, is dat ook op het podium zo. Karoliens uitzonderlijke, vertederende stem blijft natuurlijk wel de troef van Few Bits,  maar ze weet zich te omringen met een perfecte band (Tim Coenen, Nico Jacobs, Steven Holsbeeks, Peter Pask en Jules Lemmens) wat Few Bits een extra dimensie geeft. Zelfs als men Last Christmas als eerbetoon aan wijlen George Michael (vreemd om dit te schrijven) brengt. Al wat we je kunnen aanraden is om op 22 februari in de AB te staan, Karolien en haar gevolg zullen er ook zijn!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More