Home Belgisch FEW BITS Gent, Charlatan (13/04/2018)

FEW BITS Gent, Charlatan (13/04/2018)

by Didier Becu

Je kan er niet omheen, en dat is maar goed ook. De opmars van Kontzert is niet meer te ontkennen met alsmaar meer perspectieven in zicht. Nieuw in het rijtje is dat de organisatie onlangs heeft besloten om haar territorium buiten Gent uit te breiden en eveneens het feit om voortaan ook bands onder haar hoede te nemen waarvan Vito de eerste (en meteen zeer fijne) naam is. Kortom, een organisatie wiens hart overuren klopt voor Belgisch talent, en dus overbodig om te zeggen dat we er wild van zijn.

Niet alleen jong talent, maar ook bands die al heel wat hebben bewezen zoals afgelopen vrijdag Few Bits. Een band die jammer genoeg nog altijd zwaar ondergewaardeerd is. Ook deze keer geen volle zaal voor Few Bits, maar omdat clichés toch vaak hun nut hebben: de afwezigen hadden groot ongelijk.

Als gezegd is de Antwerpse Karolien Van Ransbeeck al een tijdje actief in de Belgische muziekscene. Te horen op plaatjes van The Go-Find en Admiral Freebee, en zelf herinnerde de blondine zich nog zeer goed dat ze exact vijftien jaar geleden ook al in De Charlatan stond. Maar dat was toen, Karolien Van Ransbeeck heeft met haar eigen troetelkind Few Bits al lang haar draai heeft gevonden. Twee albums op zak: een debuut dat haar integere kant laat zien en de ronduit sublieme Big Sparks waarmee Few Bits voor een heel ander, zeg maar energieker geluid zorgde en waarbij de 90’s nooit ver weg zijn.

Zoals we het de band al een tijdje hebben zien doen wordt de set overheersd door het tweede album. Shell was één van de weinige songs uit het eerste album die de set haalde, niet dat we daar om treurden. We bedoelen maar, Few Bits is voor ons een synoniem voor stevige dreampop met een vlaag shoegaze en dat is wat de zes ons in De Charlatan gaven. Een uiterst stevig concert door een band die soms buiten de lijntjes durft te gaan. Omdat een goede raad ook zo zijn nut heeft: wees er de volgende keer bij!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More