Home Belgisch FÄR Gent, Cafe Afsnis (11/01/2017)

FÄR Gent, Cafe Afsnis (11/01/2017)

by Wouter De Sutter

Café Afsnis, onvervalste bruine kroeg annex filmdecor in de schaduw van St.-Jacobs, bleek woensdagavond minstens twee maten te klein voor de passage van Fär. De belangstelling was ongemeen groot. Uw man ter plaatse maakte het voor één keer niet mee vanop de eerste rij. Wel vanop een geïmproviseerde zitplaats op het podium. A la guerre comme à la guerre.

In Fär, vorig jaar onderdeel van Humo’s Rock Rally en De Beloften, maken normaliter An-Sofie De Meyer (zang) en Tim De Gieter (elektronica) de dienst uit. Het jonge koppel uit Brakel kreeg woensdag versterking van Sigfried Burroughs. Met Fär aan zijn elf-en-dertigste band(deelname) toe. De heftige helft van Onmens vatte post achter de drums en diende Fär’een aanzienlijke krachtinjectie toe.

Resultaat: een meer dan behoorlijk concert dat aantoonde dat de band forse stappen vooruit heeft gezet in  het voorbije jaar. Centraal in de etalage: de gekende nummers ShotHands en Sinners. Dat laatste klonk met de extra percussie beduidend anders dan gewoonlijk. Geen probleem echter. De donkere, soms zwaarmoedig slepende gothic pop werd goed onthaald door het publiek.

Ook op het menu; een nagelnieuw nummer waarmee de show na een 40-tal minuten zweten werd beëindigd. Net voor de (valse) start – één en ander was nog net iets té nieuw blijkbaar – gaf An-Sofie mee dat er gedanst mocht worden. Dat kwam er uiteindelijk niet van. Gelukkig maar, Afsnis barstte zo al uit de voegen.

Puik concert van een band die duidelijk nog lang niet aan het einde van haar groeicurve zit. Het eerste full album is iets om naar uit te kijken. En mocht de onvermoeibare Burroughs aanwezig blijven tekenen achter de drumvellen dan zou dat geen slechte zaak zijn. Mocht en zou.

Coverfoto: © Karim Hamid

Fär Facebook

Fär Soundcloud

Fär Bandcamp

Fär Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More