Home Live DINO & THE CHICKS + THE 925 Diksmuide, 4AD (15/04/2023)

DINO & THE CHICKS + THE 925 Diksmuide, 4AD (15/04/2023)

by Kris Verdonck

Tekst & beeld: Kris Verdonck

Er is een nieuwe Antwerpse supergroep en die luistert naar de naam Dino & The Chicks. Zaterdag stelden ze hun album Still Life voor in de 4AD gevuld met muzikale gelukszoekers.

Openen deed The 925, een Gentse band die grossiert in de betere stevige pub- en 60’s-rock. Geen amateurs, maar een band die er staat als een huis, een show geeft zoals het hoort en ons drie kwartier meevoerde naar de tijd van The Sonics, Dr Feelgood en ander langharig werkschuw garagetuig. Deze muziek smeekt om vettige, naar bier en zweet stinkende zalen én naar de festivalpodia.

En dan was het pauze. Terwijl Rudy Trouvé een massa songteksten sorteerde, stelden de drie andere Dino’s hun versterkers en instrumenten op. Onder een grote pet verscholen, herkenden we bassist Stef Kamil Carlens, op drums zagen we Jeroen Stevens (check die man zijn kerstalbums!) en met een witte Gibson de wonderlijke gitarist Elko Blijweert. Rudy Trouvé stond zonder instrument op het podium, maar wel met een mysterieuze koffer waaruit kabels vertrokken en bakjes met knoppen verstopt zaten, waar hij af en toe aan draaide.

Wat Dino & the Chicks brengen is post-alles muziek. Een muzikale speeltuin van vier supergetalenteerde muzikanten die alles al hebben meegemaakt en die zich en het publiek vooral willen amuseren met redelijk surrealistische muziek zonder dat het drammerig wordt.

De muziek is eigenzinnig, plezant bij momenten, spannend op andere. Sommige nummers zijn op het eerste gehoor geen wereldhits, maar het is ook geen te moeilijke muziek waarvoor je gestudeerd moet hebben. Het stuiterde langs alle kanten: disco, funk, punk, pop, rock, traag, rap. Soms heel erg abstract en soms klokten de muziekjes af op minder dan een minuut. Zelfs een cover van Phil Collins passeerde de revue: In the Air Tonight, aangedreven door de minimalistische drums van Jeroen Stevens. Dino vergelijken met andere groepen, is een moeilijke. De enige band die qua gekte eventueel genoemd kan worden is Devo.

Je kan Dino And The Chicks live aan het werk zien op:

19/04 – Cactus, Brugge
21/04 – Cultuurkapel De Schaduw, Ardooie
28/04 – Djingel Djangel, Antwerpen
02/06 – Arsenaal, Mechelen
13/9 – De Hoogmis, Edegem

Still Live is binnenkort verkrijgbaar op de concerten, in de betere platenwinkel of via deze link.

HEAVEN HOTEL PRESENTS: FACEBOOK – BANDCAMP – WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More