Home Belgisch DENALI WRENCH + DIETER VON DEURNE & THE POLITICS Leuven, Inuit (09/10/2018).

DENALI WRENCH + DIETER VON DEURNE & THE POLITICS Leuven, Inuit (09/10/2018).

by SANDRA REGENT

Leuven heeft er een nieuwe concertorganisatie bij: Inuit. De eerste (gratis) editie vond plaats op 9 oktober in Het Strand te Leuven. Op het programma stonden Denali Wrench en Dieter Von Deurne & The Politics.

Eerste aan de beurt is Denali Wrench, een Brussels/Leuvens duo bestaande uit singersongwriters Gustav Leo (Staf Nys) en Alcazar Gringo (Julien Tanghe a.k.a JAKOMO). Ze omschrijven zichzelf als een ‘romantic badboii duo generously spreading love’. Ze brengen, hoe kan het ook anders, lo-fi droompop met mellow beats en fluweelzachte lyrics. We vinden invloeden van Homeshake, Tom Misch en een vleugje urban en hip hop terug in hun muziek.

Na een schuchtere”hallo iedereen” opent het duo met het breekbare, door gitaar begeleidde Cure Me. De start is wat rommelig en het is nog een beetje zoeken naar toonvastheid in die hoge kopstem van Alcazar Gringo. Het wordt wel meteen duidelijk dat hij over een mooie, veelzijdige stem beschikt.

Met een titel als Galileo Galilei kan je als volgende track niks misdoen. Zowel de titel als het midtempo nummer zijn origineel en enorm catchy. De afwisselende kopstem van Gringo en de rauwere slaapkamerstem van Gustav Leo vullen elkaar moeiteloos aan. De explosieve synthoutro maakt het geheel af.

Dance With Me is zo mogelijks nog meer catchy! Jazzfusion die ons doet denken aan de Leuvense producer Poldoore. Die laidback groove is een oorworm van jewelste. Het publiek is het duidelijk met ons eens want we zien schouders en heupen zachtjes heen en weer wiegen en ze worden beloond met een welverdiend applaus. Bij Biggest Flirtverliest het duo de aandacht van het publiek een beetje en duikt er geroezemoes op. Jammer, want het is zeker geen slecht nummer.

Aanstekelijke slap drums en een hypnotiserende beat. Gooi daar nog wat tropische geluiden en zwoele stemmen bij en je hebt het ideale nummer voor een indian summer avond als deze. Eindigen doen de badboys met Mochica, een dromerige song met een relaxte drumbeat, jazzy gitaar en poëtische lyrics zoals ‘your silhouette is dancing on my eyelid’. Dat kan tellen als versierlijn als je het ons vraagt. Een aangenaam einde van een degelijke live-set. Wij hebben alvast genoten. Hier en daar is er live nog wat finetuning nodig maar het potentieel is er, daar twijfelen wij geen moment aan.

Tweede set van de avond is voor Dieter Von Deurne & The Politics. Gedaan met de relaxte vibes van daarnet, tijd voor het serieuzere gitaarwerk. Dieter Sermeus is geen onbekende in het Belgische muzieklandschap en draait al vele jaren mee. Zijn synthesizeravontuur van The Go Find heeft hij achter zich gelaten en keert met The Politics terug naar zijn Orange Black-roots.

Openen doen ze dan ook meteen stevig met een Orange Black-nummer: Summer Quest For Summer Rest. De lichte stem van Dieter contrasteert perfect met de bombastische melodie, scheurende gitaren en pompende drums. Wie de avond rustig dacht af te sluiten, is eraan voor de moeite want de groep vist in dezelfde vijver als Sonic Youth, Dinosaur Jr. en Buffalo Tom: het betere gitaarwerk dus. De toon is gezet!

Het daaropvolgende Too Much is een weelderige indierocktrack van het gelijknamige nieuwe album waarin de frontman raast dat het hem allemaal teveel wordt in deze zorgwekkende wereld ‘It’s enough, too much..this world is a growing pain.’ Als dit niet op instant replay gaat in menig playlist, dan weten wij het ook niet meer!

I Guess I Needed You More neigt dan weer naar zeemzoete indie met nineties vibes en hoofdrollen voor organ keys en gitaar. Toegankelijke luistermuziek om van te genieten die zonder meer airplay verdient!

Met het gejaagde ritme van de drums en het explosieve refrein van Channel belanden we in een heerlijke mix van punk en krautrock. Het wordt duidelijk gesmaakt door het publiek en de hoofden gaan geestdriftig op en neer. Om even te bekomen van dat oorgasme zetten Dieter en co een nieuw, nog titelloos, nummer in en het lijkt even of we ons op een ander concert bevinden. Een sfeervol, dromerig indiepopnummer waar we zelfs eventjes Fleetwood Mac in terug horen (of ligt dat aan ons?) Moet kunnen en de omstaanders zijn het met ons eens, getuige het applaus. Na het gierende gitaargeweld en de vette gitaarsolo in de noise outro van het tijdloze Love Troublegaan wij als tevreden mensen naar huis. Gewoon goeie ouwe old school rock, soms hoeft het niet meer te zijn dan dat.

14 november is de tweede editie van Inuit gepland met Jaguar Jaguar (met leden van Lohaus, Soldier’s Heart, Tamino en Faces on TV) en Mauger, het geesteskind van Mauger Mortier aangevuld met ex-leden van Abynthe Minded en Sioen.

In afwachting van de volgende editie van Inuit, mag je kortelings een interview van Luminous Dash met de kersverse organisatie verwachten!

Copyright foto Dieter Van Deurne & The Politics: Inuit

Facebook Inuit

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More