Home Belgisch CURTIS Gent, Charlatan (16/06/18)

CURTIS Gent, Charlatan (16/06/18)

by Wouter De Sutter
© Wouter De Sutter

De begeleide wandeling doorheen de werken van Joy Division georganiseerd door tributeband Curtis, kon op veel belangstelling rekenen in Café Charlatan afgelopen zaterdag. De vierkoppige band nam er zijn tijd voor en joeg er het grootste deel van de Joy Division-catalogus vlotjes door.

De minder bekende nummers kregen dezelfde eerbiedvolle behandeling als de klassiekers. Zo klonk No Love Lost net zo overtuigend-aanstekelijk als pakweg Transmission. Geen gast-saxofonist op het podium deze keer om I remember nothing met jazzy klanken te verrijken  zoals enige tijd geleden in Kinky Star (onverwacht) gebeurde. Geen nood echter, een andere special guest zorgde aan het eind van de show voor de nodige meerwaarde.

Het zout op de patatten kwam er, na anderhalf uur spelen, onder de vorm van Steven Janssens die tijdens de toegift mee het podium op klom. Niet om het vijfde wiel aan de wagen te wezen, wel integendeel. De band klonk plots een stuk voller en snediger.

Het onderschatte These Days opende de bisronde en maakte de weg vrij voor Love Will Tear Us Apart, de Joy Division-klassieker bij uitstek. Met een daverende versie van Sister Ray – geen Joy Division-nummer inderdaad maar wel meermaals gecoverd door de band –  werd in stijl afgesloten. Leuke avond, goeie show.

Foto:  Wouter De Sutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More