Home Live CLOUD NOTHINGS + FERVENTS Brussel, Botanique (28/05/2023)

CLOUD NOTHINGS + FERVENTS Brussel, Botanique (28/05/2023)

by Ann Cnockaert

De avond begon met de Luikse band Fervents die de eer had om het publiek op te warmen voor headliner Cloud Nothings in de Orangerie van Le Botanique.

Fervents, een opkomend trio dat in 2021 werd opgericht, liet eind vorig jaar hun debuutep Fervents los op de wereld. Ze brachten een aanstekelijke en ongenadige mix van garagepunk, gedreven door een meeslepende baslijn en aangewakkerd door krachtige drums.


Het startschot werd gegeven door Cloud Nothings met No Future/No Past en daarmee werd meteen de toon gezet voor de rest van de avond. Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder na hun doorbraakplaat Attack on Memory en dat moet gevierd worden dachten de jongens uit Cleveland (Ohio). Reden genoeg om de fans te trakteren en het album intergaal te spelen. In de zaal heel wat fans van het eerste uur die dan ook moeiteloos te teksten konden meebrullen.Baldi, Gerycz en Brown lieten op het podium zien waarom ze ware meesters in hun vak zijn. Ze brachten complexe arrangementen met schijnbaar gemak tot leven terwijl Baldi’s gitaarriffs als messcherpe messen door de lucht sneden. Chris’ dreunende baslijnen en Jaysons onvermoeibare drumwerk voegden een indrukwekkende dynamiek toe aan de muziek.

Na het krachtige begin met Attack on Memory vervolgde de band met een reeks nummers die de zaal in vuur en vlam zetten. Enter Entirely, A Longer Moon, Now Hear In, Only Light en Psychic Trauma vormden een prachtige mix van klassiekers uit de albums Life Without Sound, Here And Nowhere Else en The Shadow I Remember.

Baldi’s gitaarspel was technisch briljant en doordrenkt van passie. Elke noot leek precies de juiste snaar te raken (het klonk in elk geval toch geweldig!) en vulde de zaal met een elektrische spanning. Jayson, de drumvirtuoos, bleef ons verbazen met zijn ongelooflijke energie en uithoudingsvermogen. Zijn ritmische patronen waren als een wervelwind, voortdurend evoluerend en intenser wordend. Hij creëerde zijn eigen ritme-universum, terwijl hij met ongeëvenaarde precisie zijn drumstel bestormde.

Samen vormden Dylan, Chris en Jayson een onverslaanbaar trio op het podium. Het samenspel was strak en naadloos, waardoor de muziek tot leven kwam en het publiek werd meegevoerd op een onvergetelijke reis. Alledrie gaven ze het allerbeste van zichzelf, soms zodanig hard zelfs dat ze af en toe tussen de nummers door enkele seconden moesten bekomen om zich dan alweer met dezelfde energie als voorheen aan een volgende track te wagen.

Na een overweldigend optreden was het moment aangebroken waarop ze het podium verlieten, ondergedompeld in een welverdiend applaus van het publiek.

Na enkele minuten keerden ze terug naar het podium om de encoreset in te luiden met het nummer Modern Act, gevolgd door het geweldige I’m Not Part of Me, en als laatste nummer brachten ze het epische Can’t Stay Awake van hun debuutalbum Turning On uit 2010.

Met deze indrukwekkende bisronde namen de jongens afscheid van het podium. Voor degenen die dat wensten, bood zich de gelegenheid om nog even te praten of een handtekening te bemachtigen bij de merchandise, waar de albums en t-shirts gretig aftrek vonden. Het is bewonderenswaardig dat de band bescheiden blijft en nog steeds tijd en aandacht heeft voor hun publiek.

Fervents: Facebook Instagram
Cloud Nothings: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More