Home Live CHANNEL ZERO & AFTER ALL Brugge, Cactus Club (08/09/2023)

CHANNEL ZERO & AFTER ALL Brugge, Cactus Club (08/09/2023)

by Johan Vanparys

After All is een uitstekende keuze als opener voor dit metalfeestje. Met meer dan 30 jaar op de planken en 10 albums hebben ze een indrukwekkende staat van dienst. Het feit dat de band ook uit Brugge komt en dezelfde gitarist deelt, Christophe Depree, maakt het een logische keuze. Bovenal is het echter een band die perfect past bij Channel Zero.

Zanger Mike Slembrouck, die al enkele jaren de stem van de band is, heeft zich ontwikkeld tot de perfecte metalzanger, dankzij zijn enorme stembereik en het indrukwekkende live showmanship.

Van hun album EOS uit 2022 brachten ze nummers als Deceptor en The Judas Kiss, maar ook ouder werk zoals Rejection Overruled werd nog steeds enthousiast ontvangen door het publiek.

Ze sloten hun optreden af met Parasite Within. Een geweldig optreden dat voor ons nog veel langer had mogen duren.

In 2023 viert Channel Zero zijn indrukwekkende 33-jarige aanwezigheid op het podium. Ter gelegenheid van hun 30-jarig jubileum hadden ze oorspronkelijk een speciale tour gepland, maar deze moest vanwege de COVID-19-pandemie worden uitgesteld. De tour is uiteindelijk van start gegaan in 2023, met onder andere drie uitverkochte optredens in de Ancienne Belgique in Brussel.

Nu wilden de bandleden deze bijzondere mijlpaal samen met hun fans vieren, en dat deden ze in de thuisstad van leadzanger Franky De Smet-Van Damme: Brugge. In de loop der jaren heeft de band op talloze Europese festivals gestaan en is ze de hele wereld rondgereisd, samen met internationale artiesten. Het was de perfecte gelegenheid om het Brugse publiek te trakteren op een overvloed aan geweldige en oorverdovende muziek!

Naast hun tijdloze klassiekers Help en Suck My Energy brachten ze ook enkele oudere nummers ten gehore. Bad To The Bone en Unsafe dateren uit de vorige eeuw, maar ze blijven overeind als hoogwaardige metaltracks.
Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld wanneer de afsluiter met hun grootste en meest bekende nummer Black Fuel.


De herinnering aan deze avond zal niet snel vervagen, en voor degenen die het feest niet willen missen, zijn hier nog enkele beschikbare data in september:

13/09 – Cactus, Brugge
14/09 – Popallure Club, Nazareth
15/09 – Lolands Festival, Scherpenheuvel
16/09 – Repmond Rockfestival, Rupelmonde

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More