Home Live BRENT BEUKELAER Niel, Atrium Gemeentehuis (13/03/2022)

BRENT BEUKELAER Niel, Atrium Gemeentehuis (13/03/2022)

by Bart Verlent

Brent Buckler bracht in 2020 – met The Radar Station – het prachtige debuutalbum Life Inside A Tornado uit en vorig jaar debuteerde hij met zijn eerste Nederlandstalige album Heen Zonder Weer onder de naam Brent Beukelaer. Dat laatste album nam Brent op met zijn The Radar Station-collega’s Sander Cliquet en David Broeders. Op Heen Zonder Weer staan tien pareltjes waarop hij in elke song een klein, uniek verhaal brengt, ontstaan uit zijn kleurrijke fantasie.

© Cath Van Laere

Waar hij bij The Radar Station vaak met laagjes werkt, brengt hij onder het alter ego Brent Beukelaer eerder warme, intieme liedje die geïnspireerd zijn door onder andere Nick Drake, Spinvis, Boudewijn De Groot, The National en in het bijzonder Lieven Coppieters. Vanwege die wondermooie debuutplaat werd Brent met zijn collega’s uitgenodigd door de legendarische Jan Douwe Kroeske voor een 2 Meter Sessie, zo stapte Brent in de voetsporen van onder andere Radiohead, Randy Newman, Counting Crows, J.J. Cale en John Hiatt.

© Cath Van Laere

Wij gingen eens kijken of Beukelaar ook live kon ontroeren. Wij zakten daarvoor op een zondagochtend af naar het idyllische Niel waar hij solo zijn nummers bracht in het Atrium van het Gemeentehuis. Voor een klein publiek bracht hij zijn songs in alle puurheid zonder toeters of bellen, enkel gewapend met zijn pakkende, warme stem en zijn gitaar.

Vanaf openingsnummer De Verwelkoning had Brent onze volledige aandacht. Ook al bracht hij de liedjes ontdaan van de uniek arrangementen die we op de plaat horen, toch bleven ze overeind en raakten ze soms zelfs nog meer. Door het veelzijdige gitaarspel ontpopten de nummers zich tot pure singer-songwriter songs die door hun breekbaarheid heel intens raakten.

© Cath Van Laere

Brent speelde bijna het volledig album, enkel Kunst Der Keuzes sloeg hij over, een nummer dat moeilijk solo te brengen is. We kregen in de plaats wel al een heel klein voorproefje van het volgende album met het prachtige Lindeboom.

Het zagen een heel intiem optreden, perfect voor op een zonnige zondagochtend.
Wij kijken al uit naar een volgend optreden van Brent, of het nu met The Radar Station is, met zijn Nederlandstalige alter ego Brent Beukelaer of onder zijn eigen naam (waaronder hij binnenkort ook Engelstalige nummers solo gaat brengen en opnemen) deze kerel weet altijd te raken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More