Home Live BLOOD RED SHOES Brussel, Botanique (02/02/2019).

BLOOD RED SHOES Brussel, Botanique (02/02/2019).

by Liesbet Willems

Vijf jaar lang stonden ze stil en dan op 25 januari was het zover. Het vijfde album van Blood Red Shoes, Get Tragic,  werd de wereld in gegooid. Zaterdag 2 februari kwamen ze deze plaat voorstellen in de Botanique (Brussel).

Het tweetal uit Brighton, Laura-Mary Carter (elektrische gitaar) en Steven Ansell (drums), werd tijdens de nieuwe nummers vergezeld door twee extra muzikanten, vooral voor de synthgeluiden.

Ze startten met Elijah, de afsluiter van Get Tragic, waarna direct een minuut pauze gevraagd werd wegens kapotte gitaarpedalen van Laura-Mary. Bangsar en Howl volgden. Bij deze laatste is het vooral de elektronica die de bovenhand neemt, niet de gitaren zoals we gewoon zijn. Het geluid van Laura-Mary’s gitaar was nog steeds niet in orde. Ons stoorde het niet echt maar Laura-May raakte stilaan wat gefrustreerd.

De extra muzikanten gingen het podium af wat voor ons het teken was dat de oudere nummers eraan kwamen. The Perfect MessLight It Up waarbij Laura-Mary en Steven zich headbangend lieten gaan, An Animal met weer een wissel van gitaar en Black Distractions. Steven jutte regelmatig het publiek op met zijn drumsticks in de lucht. Een ‘cheers, santé’ volgde.

Bij Don’t Ask ging het publiek volledig uit zijn dak, wat zo bleef bij This Is Not For You, een nummer uit hun eerste album Box Of Secrets. Ansell kon zelf ook niet meer blijven zitten en ging tijdens Red River zelfs op zijn kruk en drum staan. Het publiek ging samen met hem en Laura-Mary uit de bol. Na een glas whiskey, gekregen vanuit het publiek, was Ansell in form voor I Wish I Was Someone Better. Hij richtte de micro naar het publiek dat volmondig meezong.

Gedaan met de klassiekers en terug naar de nieuwe songs. Mexican Dress, opener Eye To Eye en het enkel op single uitgebrachte God Complex, dat ons doet denken aan Garbage, sloten het concert af.

Bissen deden ze na een uitvoerige bedanking aan John J Presley (hun voorprogramma) voor het maken van hun kapotte apparatuur. De vier deden cheers op ons en hun optreden waarna Laura-Mary zich excuseerde: ‘Thanks for being awesom. Next time we will be good. ‘ De avond werd afgesloten met Colours Fade.

Ondanks de geluidsproblemen was dit voor ons een geslaagde avond. We wensen Blood Red Shoes heel veel succes met hun nieuwe album.

Foto: (c) Hans Vermeulen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More