Home Live BLEACHED – Lille, L’Aeronef (24/05/2016)

BLEACHED – Lille, L’Aeronef (24/05/2016)

by Ann Cnockaert

De zusjes Clavin uit L.A cult art-punk band Mika Miko richten in 2011 hun eigen pop- en surfpunkband op onder de naam Bleached. Iets later werden zij aangevuld met bassiste Micayla Grace en sinds kort werden ze ook vervoegd met hun nieuwe drummer Nick Pillot.
Hun eerste CD “Ride Your Heart” uit 2013 had nog sterke 60’s invloeden (denk hierbij dan aan girl bands à la Shangri-las maar dan wel met zeer veel fuzzy gitaren en de nodige surf-pop).
Zeer recent kwam op dan 1 april hun 2e CD uit onder de titel “Welcome the worms”. Deze is een stuk gepolijster geworden en zeker erg persoonlijk voor de stichtende bandleden. Het is heel ambitieus en punky album maar kent bovendien een behoorlijke poppy-insteek zonder hierbij ook maar één moment aan energie in te boeten.
Het album werd geproduced door Joe Chiccarelli (gekend bij o.a Morrissey, The Strokes, U2, The White Stripes en Beck).
De 10 tracks van deze CD werden uiteindelijk gefilterd uit een veelvoud van demo’s die werden geschreven door beide zussen Clavin en Micayla in een afgelegen huisje in de Joshua tree wildernis in Zuid Californië. Ze werden daarna voorzien van een bijzonder cleane en krachtige productie en het resultaat is een erg knappe ambitieuze Californische punkpop CD met een berg aan potentie. Bovendien bezorgt dit nieuwe album Bleached als het ware een eigen identiteit en een erg knappe nieuwe start.