Home Belgisch BITS TORRES Scorpio Sessions (02/05/2023)

BITS TORRES Scorpio Sessions (02/05/2023)

by Felix Sandon

Ah, daar hebben we er weer eentje, een man met een gitaar die zijn kunsten komt tonen in de studio van de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. Of toch niet? Het eerste wat we horen van Bits Torres, zijn immers toetsen, die meteen een spannende sfeer neerzetten. Die wordt alleen maar broeieriger wanneer deze man begint te zingen met een klassevolle stem die opvallende hoogten opzoekt.

Wanneer de heer Torres dan toch zijn gitaar omgordt, bijna drie minuten ver in het nummer, krijgen we een heel ander geluid dan je zou verwachten: een dreigende dreun die op je afkomst als in Feeling Good van Nina Simone gaat naadloos over in een gierende solo, tot de toetsen weer op het voorplan treden. De finale, waar de zanger met zin voor grandeur zijn geluid laat aanzwellen, duurt misschien wat te lang, maar dat is onze enige opmerking bij dit bijzonder knappe nummer.

Wij zijn dus mee: Bits Torres weet in Lust Over Love duidelijk waar hij zijn luisteraar naartoe wil brengen. Helaas kunnen we datzelfde niet zeggen over tweede inzending Lion’s Heart. Na 239 liedjes in dit programma durven we voorzichtig te stellen dat er zoiets bestaat als de Vloek van het Tweede Nummer: een artiest die zijn sessie begint met een ijzersterk lied, weet dat daarna maar zelden te evenaren. Zo ook dit exemplaar: Lion’s Heart loopt over van de goede vondsten, maar mist samenhang, een kloppend hart dat er een meeslepend geheel van maakt.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More