Home Live BILL CALLAHAN Brussel, Botanique (27/04/2023)

BILL CALLAHAN Brussel, Botanique (27/04/2023)

by Bert Geurts

Als het vooruitstrevende festival Les Nuits Botanique op hun openingsavond de gerenommeerde singer-songwriter Bill Callahan op de affiche zet, zijn we er als de kippen bij om dit concert mee te pikken. In de fraaie, exotische tuin was de Chapiteau het middelpunt voor het ruim opgekomen publiek. Helaas door files en de startperikellen aan de kassa en bar konden we het voorprogramma Rozi Plain niet zien, maar hoorden in de verte mooie, dromerige popnummers.

© Bill Callahan

Sinds jaar en dag wandelt de nuchtere Texaan het podium op met het prachtige Haven’t Got Time For The Pain van Carly Simon als introlied en zet hij meteen de toon door de eerste drie nummers te brengen van zijn laatste album YTILAER: van het zweverige First Bird en Everyway tot het vrolijke meestampnummer Bowevil.

Het daaropvolgende deuntje van de saxofonist deed ons meteen een belletje rinkelen en verving op een verrassende manier het lalala-gezang op Hit The Ground Running van Smog’s album Knock Knock. Terwijl het zomerse Coyotes ons een zalig warm gevoel achterliet, wist het oudere Keep Some Steady Friends Around ons alweer op een origineel gebrachte manier te verblijden.

Met zijn baritonstem en onnozele danspasjes dreef Bill op Naked Souls en Cowboy het luisterend vee mee door weidse landschappen bedekt met weelderige saxtonen. En toen werd het Belgische publiek vereert met het ronduit magische River Guard, dat ze enkel op deze laatste dag van hun tour zouden spelen. De kudde werd tenslotte verder gedreven op Drover, om op klokslag 22u te eindigen met de zoet-troostende woordmelodiën van Drainface en Planets.

In 2023 weet deze volslagen unieke songwriter ons een carrière van 23 albums voor te leggen en ons huiswaarts te laten keren met een zalvende voldoening.

Setlist:

First Bird
Everyway
Bowevil
Hit The Ground Running
Coyotes
Keep Some Steady Friends Around
Naked Souls
Cowboy
Partition
River Guard
Drover
Drainface
Planets

FacebookWebsite 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More