Home Live BEST COAST Amsterdam, Bitterzoet (04/11/2015)

BEST COAST Amsterdam, Bitterzoet (04/11/2015)

by Luminous Dash
Rock/indie en Surf pop band Best Coast sloot op 4 november hun Europese tournee af in het erg leuke en intieme Bitterzoet te Amsterdam.

Deze Californische band die vooral catchy pop-punk songs brengt met zomerse tunes bestaat uit singer-songwriter en “All American Girl” Bethany Cosentino en haar muzikale partner Bobb Bruno.

Beide stichtende leden laten zich voor hun live optredens al enkele jaren bijstaan bijstaan door Brett Mielke op de bas, Brady Miller op drums en sinds enige tijd ook door Joe Bautista op gitaar en keyboard.Bethany, een Indie Sweetheart, heeft naast een muzikale carriere ook een eigen modelijn. En “off the record” voor de fashionista’s onder ons: voor deze gelegenheid was ze gekleed in een geweldige zwarte jurk met een gouden print en bijpassende gouden schoenen die perfect matchten met de goudkleurige gitaar die ze vanavond bespeelde :).

Uiteraard kwamen we niet voor haar looks maar wel vooral voor de erg leuke en aanstekelijke poppy songs van deze band en Beth’s mooie toonvaste stem die je steevast meeneemt naar het zonnige Californië. Maar vergis je niet: hoewel de muziek meestal erg vrolijk klinkt en doorspekt is met fuzzy gitaren en de nodige galm, met momenten getuigen de lyrics van gevoelens als onzekerheid, jaloersheid, onbeantwoorde liefde en verlangen e.a gevoelige zaken.

De set startte met het punky Heaven Sent uit hun laatste en erg goed onthaalde album “California Nights”.Ook andere topnummers uit hun laatste wapenfeit kwamen vanavond verder aan bod. Denk hierbij aan het geweldige Feeling OK, So Unaware, en een prachtige versie van When Will I Change.

Met de regelmaat van de klok werden de nieuwere nummers echter op aangename wijze afgewisseld met tracks uit hun eerste CD “Crazy for you” (Bratty B, Boyfriend, Our Deal, …), het vorige album “The Only Place” (de titelsong en het country-achtige Do You Love Me Like You Used To) en Fade Away uit de gelijknamige EP uit 2013.

Het hoogtepunt voor mij was vanavond zeker California Nights met de zweverige intro uit de gelijknamige laatste CD en ook Boyfriend waarin de immer sympathieke Bobb Bruno ons nog trakteerde op een mooie gitaarsolo.Kortom, Best Coast gaf ons vanavond een mooie “Best of” waarbij de leuke popmelodieën en mooie zang zorgden voor een wel erg voldaan gevoel en een mooie glimlach op de aanwezigen.

Wat kan een mens nog meer verwachten? Op naar hun volgende optreden…