Home Belgisch ANGELE Leuven, Het Depot (29/04/2018)

ANGELE Leuven, Het Depot (29/04/2018)

by Didier Becu

Om een kat een kat te noemen, niet iedereen zal ermee akkoord gaan dat de stormloop rond Angèle verdiend is. Nog niets uitgebracht (de merchandisestand bestaat uit wat posters en een afgrijselijk T-shirt), maar de songs van de Brusselse worden niet alleen op de radio grijsgedraaid, ook staat ze bijv. dit jaar op Werchter.

Het publiek snoept met volle teugen mee van het succesverhaal, want zowel de Vooruit en Het Depot raakten bliksemsnel uitverkocht en ook voor het optreden in de Trix op 5 mei zoeken de laatste tickets een fan.

De waarheid dient ons te zeggen dat Angèle alles in de schoot geworpen kreeg. De blondine ziet er stralend uit (kan ze ook niet aan doen), zusje van superster Roméo Elvis en dochter van Serge Van Laeken (ook hier pleit ze onschuldig) en uiteraard zo wat alle persaandacht die een artieste zich  maar dromen kan. En natuurlijk met het wapen die de sociale media is, in haar geval Instagram.

Eerst mochten de meisjes van Juicy met hun poppy R’nB voor de nodige opwarmingsoefeningen zorgen. Pop, en toch…een liedje componeren tegen het beleid van de heer Francken. Het vergt ballen.

Dat laatste heeft Angèle zeker. In een mix van Nederlands en Frans pepte ze het publiek op zoals popdiva’s dat dienen te doen. Nadeel is wel dat je duidelijk hoort dat de Brusselse nog niet het nodige arsenaal aan songs heeft. Uitschieters zijn uiteraard de hits Je Veux Tes Yeux en La Loi De Murphy, aangevuld met hitjes die het niet minder dan uitstekend doen op YouTube (Bruxelles). Voor de rest opvullertjes, maar ze klinken meer dan behoorlijk (kan ook niet iedere popdiva zeggen).

Het is nog niet duidelijk welke richting Angèle wil uitgaan. Pure pop of speelse Franse chansons? In Leuven was het zonneklaar dat de fans (opvallend veel jonge) beiden wisten te appreciëren.

Neen, niet iedereen zal het willen aanvaarden: Angèle wordt een superster, als dat al niet lang het geval is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More