Home Belgisch LE 77 + BLU SAMU Gent, Charlatan (21/11/2018).

LE 77 + BLU SAMU Gent, Charlatan (21/11/2018).

by Luminous Dash

Het gaat uitstekend met de Brusselse scène. Menig Vlaming kent de rapversjes van Roméo Elvis van achteren naar voren, de mannen van STIKSTOF mogen zich stilaan de Belgische rapgroep par excellence van dit moment noemen en met Angèle hebben we er een popfenomeen bij om u tegen te zeggen. Of rock dood is, weten we niet, feit is wel dat twee Brusselse rapacts de Charlatan op zijn grondvesten deden daveren, en hoe!

Heel wat fans bleken iewat verwonderd te zijn dat Blu Samu de avond op gang moest trekken. Het moge duidelijk zijn dat Salomé Dos Santos (haar echte naam) alles in zich heeft om samen met Coely de R’nB-queen van dit land te worden. Het optreden in de Gentse Charlatan was het voorlaatste concert dat de Belgisch-Portugese dit jaar zou geven. Naar eigen zeggen was het meteen ook het meest opwindende optreden dat ze dit jaar gaf. De vele buigingen naar haar publiek toe op het einde van de set waren een levend bewijs dat ze het meende. Kan moeilijk anders, want de sfeer zat er van bij het begin meer dan goed in. Het jonge publiek had zijn uiterste best gedaan om hun goede humeur mee te brengen, wat resulteerde in een opwindend feestje. Nu goed, met een feestneus alleen op maak je ons niet tevreden, er moet ook kwaliteit zijn. En ook dat heeft Blu Samu in overvloed.

De fans kenden ieder zin van de hits uit het hoofd, MokaI Run en Grippa werden luidkeels meegebruld. Op de vraag van Blu Samu of er een dokter moest worden bijgehaald, verscheen als verwacht vriendje Dr. Peet van Le 77. Na afloop kon ze het zelf niet geloven dat ze erin geslaagd was om De Charlatan plat te spelen. Maar ze deed het, en hoe.

Ook voor Le 77 gaat het hard. Pas drie jaar samen, maar de hiphopband uit Laken wordt samen met STIKSTOF in één adem genoemd als het over populariteit en grensverleggende kwaliteit gaat. Beatmaker Peet verontschuldigde zich voor het feit dat hij het Nederlands niet machtig is. Niet dat het deert, samen met Félé Flingue (ook bij L’Or du Common) en dj Morgan zorgden de drie voor een hiphopfeestje waar de fans van smulden.

Het is allemaal iets meer chaotischer dan bij vriendinnetje Blu Samu, gewoonweg omdat je bij Le 77 in iedere noot de anarchie voelt. Net zoals hun maatje Zwangere Guy ook hun fans aansporen om op een positieve manier je niet neer te leggen bij wat men van je verwacht. “Don’t go with the flow” was dan ook een catchphrase die meer dan eens door de jonge rebellen werd gescandeerd. Neen, we gaan er alsnog niet van uit dat rock dood is, maar bands als Le 77 bewijzen wel dat hiphop de nieuwe punk is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More