Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: Wouter De Sutter (Luminous Dash Team)

WEEK VAN DE LIEFDE: Wouter De Sutter (Luminous Dash Team)

by Wouter De Sutter

Over een muzikale Valentijnsbijdrage hoefde ik als aging punk niet lang te piekeren. Integendeel, het was eerder keuzestress die kwam opduiken. Reden? Twee serieuze kanshebbers uit de tweede helft van de seventies. Toen de punkrage (even) in alle hevigheid mocht toeslaan.

Die kanshebbers waren de geniale Buzzcocks met Ever fallen in love en de niet minder getalenteerde jongens van The Damned met Love Song. Na wat wikken en wegen – stel je er niet te veel bij voor – viel de keuze op het nummer van The Damned wegens minder bekend bij het grote publiek.

© The Damned

Love Song is vintage punk; even eenvoudig als opwindend. Twee minuten retestrak vooruit na een chaotische intro. Kort en krachtig. Verschenen op het derde album van de Londense punkpioniers (1979, Machine Gun Etiquette). Een plaat die over de gehele lijn bijzonder de moeite waard is. Met bijdragen van Lemmy (Motörhead) en Joe Strummer (The Clash).

Binnenkort is de band trouwens weer op tour, in de originele bezetting nog wel. Eén Belgische tussenstop op het programma, op zaterdag 4 maart wordt in De Casino (St.-Niklaas) gespeeld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More