Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: Nel Mertens (Luminous Dash, N.E.L. & J.P)

WEEK VAN DE LIEFDE: Nel Mertens (Luminous Dash, N.E.L. & J.P)

by Nel Mertens

Ik hou het graag in de sfeer van zwart fluweel, maar als het om De Liefde gaat, treed ik helemaal uit mijn comfortzone. Dé mooiste lovesong kweelt niet, maar beroert. Doet zin krijgen om dicht tegen elkaar geplakt en passioneel de dansvloer op te stuiven (enzovoort, ge weet wel…). Een nummer dat het ‘m altijd doet voor mij, is Black Velvet van Allanah Myles!

Een zwoel nummer uit 1989, van de Canadese, die met deze hit ook een Grammy Award voor Best Rock Vocal Performance, Female scoorde.
In 2009 bracht ze nog een album uit met de titel Black Velvet, waarmee ze in 2011 in de prijzen viel op de ISC (International Songwriting Contest) voor zowel beste rock/alternatieve song als de Grand Prize.

Black Velvet was sinds mijn jeugd al één van mijn favoriete tracks, maar kreeg pas betekenis na 5 jaar samen te zijn met één van de mannen die het meest intens ooit in mijn leven naast me stond. Vijf jaar lang had hij me wijsgemaakt dat hij niet kon dansen. Tot hij me ergens diep in de nacht, op een werkgerelateerd fuifje in een turnzaal van een Gentse school, de dansvloer op trok en Black Velvet ingezet werd. Ik ben nooit meer iemand tegengekomen die zo goed danste. Een bijna-dirty-dancing-passioneel-snelle-slow! Er volgden met hem nog 4 jaren vol intensiteit in alle richtingen, maar zonder dans. Een unicum om nooit te vergeten!

Ik ben geen goede raadgever als het om liefde gaat, maar één tip kan ik meegeven: leer dansen!

Oh, en deze… Liefde Is Oorlog, van A Slice Of Life. Het mooiste realistische liefdeslied ooit!

Allanah Myles / A Slice Of Life / Nel / N.E.L. & J.P

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More