Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: JP De Brabander (This Can Hurt, NEL & JP, ex-Looplizard, ex-Delavega)

WEEK VAN DE LIEFDE: JP De Brabander (This Can Hurt, NEL & JP, ex-Looplizard, ex-Delavega)

by Nel Mertens

Voor De Week Van De Liefde pakt JP De Brabander uit met een eigen versie van wat voor hem de ultieme lovesong is!

Ik denk dat ik ergens tussen acht en tien jaar moet geweest zijn toen ik If I Were A Carpenter voor de eerste keer hoorde. Ik herinner me nog de vomit-groene neplederen zetels van mijn oma… dus volgens de berekeningen moet het ergens eind jaren 70 zijn geweest.

De intro, de koortjes,… absoluut zeker dat het de versie van The Four Tops was, een magistrale versie van het nummer trouwens. Dat is echt in mijn gedachten blijven kleven. Zo’n schone woorden en melodie.

Ik was dan ook bijzonder verrast, enkele jaren later, de film van Woodstock te zien (hetgeen daarna eigenlijk niet meer goed gekomen is 😊)  en te beseffen dat die half spaced-out-kerel, de persoon was die zoiets schoons voor elkaar gekregen had…Tim Hardin.

Eigenlijk is hij een beetje een tragisch figuur, want zijn nummers zijn vooral bekend geworden door de andere versies, terwijl hij nog leefde. Maar die kerel heeft heel veel schoons nagelaten.

Dus, het was eigenlijk iets dat ik al bijzonder lang in gedachten had…ooit een versie van dit nummer te kunnen opnemen: If I Were A Carpenter.

This Can Hurt / NEL & JP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More